“Kies Fleece “ – de minionderneming van 7RVM van Edugo

Eerder deze avond werd “Kies Fleece” voorgesteld, de minionderneming van de leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement & Visual Merchandising van Edugo Lochristi. Met dit afstudeerproject zullen de 8 leerlingen ook de Voedselbank Lochristi steunen.

Wat is “Kies Fleece”

Yentl Droesbeke, Juline Vermeulen, Mila Everaert, Selin Boy, Nijnke Van Driessche, Sorina Spietael, Rune D'hont en Mathias Vergote vormen samen het 7de jaar Retail management & Visual Merchandising van Edugo Lochristi. Yentl, Juline en Rune wonen in Lochristi, Sorina is afomstig van Wachtebeke. Net als de 16 voorbije jaren sluiten ook deze laatstejaars hun opleiding af met een minionderneming.
In deze moeilijke tijden met extreem hoge energieprijzen wilden we de mensen en hart onder de riem steken met warme artikelen. Daarom verkopen we met onze minionderneming mutsen, sjaals, handschoenen, hoofdbanden en dekentjes in fleece. Matthias van JH Lodejo is onze droomcoach en zo konden we onze dekentjes, en ook de tassen in teddystof, zelf naaien met de machines van het jeugdhuis. Het nodige materiaal kochten we bij Toverstof in Destelbergen” aldus gedelegeerd bestuurder Yentl Droesbeke.

Kies Fleece - © Bennie Vanderpiete
 
Aandeelhouders en een goed doel

Een onderneming uit de grond stampen vergt geld, en dat was hier niet anders. Iedere leerling investeerde in een aandeel van 10 Euro en ze brachten elk ook nog eens een 10-tal andere aandeelhouders aan. En die waren – samen met heel wat familie en vrienden en ook de ondernemers waar de leerlingen stagelopen – uitgenodigd voor de officiële opening eerder deze avond. 

Kies Fleece - © Bennie Vanderpiete

Aan de hand van een mooi filmpje werd de minionderneming voorgesteld en werd ook toegelicht dat de opbrengst op het einde van het schooljaar zal geschonken worden aan de Voedselbank van Lochristi. De 8 leerlingen hadden ook nog een presentje laten maken om hun leerkrachten te bedanken. Die kregen een koffiemok met daarop de groepsfoto van 7RVM. Dezelfde foto die ook verwerkt is het logo van “Kies Fleece”. Uiteraard werd er ook al verkocht en de warme, kleurrijke sjaals en dekentjes gingen vlotjes over de toonbank.

Kies Fleece - © Bennie Vanderpiete

Website en social media

Kies Fleece pakt de zaken onmiddellijk heel professioneel aan. Naast een eigen facebook-pagina  en een account op Instagram is er ook een website (hier klikken). Daar vindt u, naast heel wat informatie, ook een overzicht het volledige aanbod. Aankopen via de website kan niet, maar u kan  wel reserveren. Het volstaat om uw keuze door te mailen naar Kies Fleece (kiesfleece@edugolo.be) .

Kies Fleece - © Bennie Vanderpiete

Iets kopen?

Morgen (dinsdag 29 november) is er – tijdens de wekelijkse markt – dan de eerste echte verkoopdag voor het grote publiek. Wie een warm kerstgeschenkje zoekt kan daarvoor dan terecht aan de zwarte verkoopwagen aan de ingang van Edugo Lochristi. Op 16 december zal Kies Fleece ook present zijn tijdens de kerstmarkt van Picasso en op 18 december in Hyfte. Op 4 februari trekken de jongeren met hun verkoopstandje naar het Waasland Shopping center.
Kies Fleece nam een warme start!

Fotoreeks
(Klikken op het facebook logo om de reeks te openen)

 

Scroll naar boven