Kort nieuws uit onze gemeente

In dit kort nieuwsoverzichtje aandacht voor diamant en platina, verkiezingsvrijwilligers en de bib.

Platina en Diamant

Op maandag 24 februari vierden Sylvère Haegens en Rachel De Bruyne hun 60ste huwelijksverjaardag. De gemeente zette  hen in de bloemetjes op zaterdag 1 maart bij de jubilarissen thuis.

Op zaterdag 1 maart vierden Lochristinaren Raphaël Braeckman en Maria Segers hun 70ste huwelijksverjaardag. De gemeente Lochristi zette hen in de bloemetjes in het WZC Sint-Vincentius te Zaffelare.

Vrijwilligers gezocht

Voor de verkiezingen van het Federale, Vlaamse en Europese parlement op zondag 25 mei zoekt de gemeente vrijwilligers om de taak van voorzitter of bijzitter van een stem- of telbureau op te nemen.

Voor de werkzaamheden ontvang je een wettelijke vergoeding en de gemeente zorgt voor een hapje en een drankje die dag. Je kunt jouw kandidatuur tot 21 maart indienen bij de dienst bevolking – 09 326 88 00 of via mail bevolking@lochristi.be   

Bib aan huis

Je leest graag maar je kunt niet zelf naar de bib komen? Dan kan je gratis een beroep doen op de boekendienst aan huis. Er wordt een boekenpakket naar wens aangeboden en tijdschriften, stripverhalen en Dvd’s.

Heb je en beperkt gezichtsvermogen? Dan kan de bibliotheek Lochristi jou luisterboeken, grote letterboeken en/of gesproken boeken (Daisy) met Daisyspeler bezorgen. De bibliotheek-aan-huis is gratis. Neem contact met de bib via 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be en de bib maakt met jou een afspraak voor een verkennend gesprek.

Slimste gemeente op VIER

Lochristi won gisteren tegen Begijnendijk en Riemst en mag op donderdag zijn beste beentje voorzetten in de Weekfinale. Mooie interviews met bekenden tijdens het programma.

Scroll naar boven