Krie Smet brengt kunst aan de gang

Even haar naam googelen en meteen weet je met een veelzijdige kunstenares te maken te hebben. Iemand wiens werk tot ‘ver voorbij de kerktoren’ reikt!

Binnenhuisarchitecte van opleiding en gewapend met het KASK-diploma voor schilder- en beeldhouwkunst op zak, trekt deze Lootse kunstenares artistiek een breed spoor achter zich.
Ik hoorde wel eens dat ze zichzelf een ‘plastic artist’ noemt. Een vlag die meteen al haar kunstzinnige ladingen dekt. En dat zijn er niet weinig.
Deze creatieve duizendpoot drukt zich niet alleen uit in de schilder- en beeldhouwkunst, maar ook onder meer in het illustreren van kinderboeken en gedichten.

Krie Smet Kunst aan de gang Lochristi

Krie Smet Kunst aan de gang Lochristi

De wereld die op haar afkomt geeft ze vorm. Of dit nu in grafisch werk, of via materialen zoals hout, klei of steen is; ze vertaalt de door haar waargenomen werkelijkheid in kunst pur sang.
Krie laat ons in de gemeentehuisgang proeven van haar werk, laat ons meegenieten van een stukje wereld zoals ze deze ervaart. Emoties vereeuwigd in etsen en tekeningen.

Naar aanleiding van het herdenkingsjaar De Grote Oorlog kreeg het werk ‘Helmen’ van Krie vorig jaar nog een permanente plaats in Lochristi.

www.lochristinaar.com/nieuws/herdenkingsmonument-oud-strijders-ingehuldigd-op-kerkhof-lochristi

Kunst aan de gang – Nog tot eind september te bezichtigen tijdens de openingsuren gemeentehuis Lochristi.

Krie Smet Kunst aan de gang Lochristi

Scroll naar boven