Kunst achter Glas: deel 1

Sinds 2 weken is er in Beervelde de 4de editie van Kunst Achter Glas. In onze fotoreeks ontdekt u de kunstwerken van de eerste 18 locaties.

Op zondag 17 september ging de 4de editie van Kunst achter Glas van start. Tot en met 12 november, kan men de expositie nog bezoeken. Het thema is deze keer “identiteit” en als locatie koos men voor Beervelde. De cultuurdienst stippelde een parcours uit langsheen vitrines, privéwoningen, leegstaande panden, … Geen lussen deze keer maar een traject rond en door het centrum van Beervelde. De Sint-Danielskerk is het startpunt. Op 35 locaties is het werk van 41 kunstenaars te bewonderen. Dit jaar – met 8 locaties – opvallend veel fotografie.

Brochures

De begeleidende brochure, incl. gedetailleerd parcours, kan je downloaden op de website van de gemeente (hier klikken). Of je haalt een exemplaar af bij de cultuurdienst (Zavel 5), het gemeentehuis (Dorp-West 52), LDC ’t Fazantenhof, sporthal ’t Veerleveld (K.P.J. Triestlaan 1) of bij een van de filialen van de Bib.
Ook in de het portaal van de Sint-Daniëlskerk liggen er ook brochures klaar.

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto's Annick Gentier

Deel 1 van het parcours

We lieten de lezers van Lochristianar.com – heel bewust – eerst even de tijd om zelf op pad te gaan. Dat deden ook onze fotografen en vandaag tonen we een eerste fotoreeks van Annick Gentier met de werken op de eerste 18 locaties, netjes in dezelfde volgorde als in de brochure. Binnenkort stellen we u dan ook nog enkele van de deelnemende kunstenaars voor.

Navigeren via smartphone?

Een kleine tip (met dank aan Gert Vervaet) voor wie nog niet op pad ging of alles nog eens wil bekijken. Het parcours langsheen alle kunstwerken – zo’n 7,3 km – werd ingevoerd op RouteYou. Zo kan je dit downloaden als GPX-bestand of navigeren via de RouteYou app (Hier klikken ).

Fotoreeks
Klikken op het Facebook logo om de reeks te openen. 
 

 

 

Scroll naar boven