Kunstexpo Achter Glas met Sylvie Overfeldt

Net zoals bij de vorige editie toont deze expo ons een mooie mix van bekende en minder bekende deelnemers. Wat ze delen is het enthousiasme om hun passie en kunde aan de buitenwereld te tonen. Lochristinaar stelt u er enkele voor. En vandaag is dat Sylvie Overfeldt.

Wie is Sylvie Overfeldt?

“Ik ben een ingeweken Bruggeling, midlife mama van twee twintigers Charlotte en Margot en lieftallige echtgenote van Stefan. Ik woon nu zowat 20 jaar in Lochristi, na omzwervingen in Brussel, Antwerpen en Tokyo.'”

Kreeg je creativiteit van huis uit mee?

'”Ik was altijd het creatieve buitenbeentje van de familie. Als kind en (lastige) puber was er één les waarbij ik stil was en deed wat ik moest doen: PO, ofte plastische opvoeding. De leerkrachten vonden dat ik talent had, en raadden mijn ouders aan mij naar de kunstschool te sturen. We spreken anno 1979 – KUNSTSCHOOL??? Dat was voor hobbyisten, vonden mijn ouders, en ik studeerde Latijn-Wetenschappen en daarna Chinees, Pol & Soc en Europees Recht. Ik bleef wel bekend staan voor mijn creativiteit die altijd een uitweg vond: het schilderen van mijn kot (Banksy achterna), later van mijn appartement (ik sliep letterlijk in de wolken), het maken van “personal gifts” voor vrienden en familie, het schrijven van tekstjes … Ik heb nooit academie gevolgd, maar creatieve neigingen zijn sterke beestjes. Hier in Lochristi gaf ik jarenlang crea op woensdag in de jeugdateliers bij Orphanimo – heerlijk. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik dat jaren heb mogen en kunnen doen, gezien dat eigenlijk mijn “school” is geweest.”

Kunst achter glas - © Sylvie Overfeldt

Hoe zou je het werk waarmee je deelneemt aan deze expo omschrijven?

'Dit schilderij “FALL” is tot stand gekomen in een iet of wat donkere hoek in mijn hoofd. 2021: corona, overstromingen, bosbranden, eenzaamheid. In het schilderij zie je dit terug: water en lucht, wat vuur en een boom. De boom, hoewel eenzaam, staat. Hij heeft het gehaald. Het water lijkt hem enthousiast te voeden, de grijze wolken drijven weg en wie goed kijkt ziet zelfs wat blauwe lucht. Het schilderij is niet geworden wat het was in mijn hoofd. Het is ontstaan al schilderende, met bubbels van inspiratie – je kan ze ook zien op het schilderij.'

Heb je nog andere passies?

'Behalve schilderen schrijf ik ook graag over wat me frappeert in het leven, over de bizarre dingen die mij overkomen. Wanneer ik niet creatief bezig ben, ben ik aan het werk: ik ben Life- en ADHD-coach bij “Art Of Life Coaching” hier in Lochristi, en ik geef lessen bedrijfsbeheer bij Syntra. In verlofperiodes kun je me dan weer als kattenoppas inhuren om op je wollebol te komen passen, een taak die ik met véél liefde behartig!'

Wij danken Sylvie voor dit openhartig gesprek en duimen haar nog veel creatieve opstoten toe.

Het werk “Fall” van Sylvie is te bewonderen in de 11-Novemberlaan 1. In de brochure “Kunst achter Glas” vindt u haar als nummer 6. 

Scroll naar boven