Lentetuindagen komen eraan

Op 10 – 11 en 12 mei 2024 van 10 tot 18 uur gooit het Park van Beervelde de hekken open. Het thema voor deze lente-editie is “HET GROENE PARADIJS”.

“”HET GROENE PARADIJS” verwijst naar een idyllische, weelderige en groene omgeving die symbool staat voor natuurlijke schoonheid, rust en harmonie. Het sluit naadloos aan bij de prachtige omgeving, dat inderdaad als een groen paradijs kan worden beschouwd. Het thema biedt een geweldige gelegenheid om de schoonheid van groene tuinen, planten, bloemen en natuurlijke landschappen te vieren”, lezen we op de site van het Park.

Meer dan 20.000 bezoekers komen erop af net als 240 standhouders. Het is een oase en een schatkamer voor de plantenliefhebber. Muzikale omlijsting, decoratie, antiek voor de tuin, ambachten, streekproducten, workshops en kinderanimatie maken de beleving compleet.

Het thema kan ook metafoor zijn voor een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl. Het moedigt aan tot bewust zijn en tot acties, die gericht zijn op het behoud van het milieu, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van een gezonde relatie tussen mens en natuur.

Er valt natuurlijk heel wat te beleven. We verwijzen dan ook graag naar de site van de organisatoren https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-mei-2024/wat-valt-er-te-beleven We mogen 60 tickets wegschenken via de prijsvraag verderop.

Praktische info

Vrijdag 10 mei, zaterdag 11 mei en zondag 12 mei telkens van 10 tot 18 uur – inkom via het Schuttersplein – Beerveldse Baan 34 – 9080 Beervelde

Tickets enkel online

€ 14 – Dag ticket – € 12 – Per persoon voor groepen van min. 25 personen (bestuurder en begeleider gratis) en € 24 – Weekendticket (onbeperkte toegang gedurende de 3 dagen) – Kinderen t.e.m. 14 jaar gratis (Tickets ‘Kind t.e.m. 14 jaar’ aankopen aan € 0) – https://shop.parkvanbeervelde.be/nl

Er is een grote fietsenstalling voor de inkom Schuttersplein – Beerveldse Baan 34 waar ook gratis P is. De parking voor mindervaliden is verhuisd en ligt nu ook aan de Beerveldse Baan.

Laadpalen

Tijdens de Tuindagen zijn de 9 semipublieke laadpalen van Bouwmaterialen De Wilde in de Toleindestaat 25 beschikbaar voor bezoekers. Maak gebruik van één van de Green Power – laadpunten, op 5 min wandelafstand van het Park van Beervelde! Deze Smappee oplaadpunten (8 gewone laadpalen + 1 80kW snel laadpaal) zijn te vinden op alle GPS en smart charge apps.

Tijdens de Tuindagen kan je terecht op het secretariaat, op het binnenplein van het Koetshuis. Hier verzamelen ze ook alle verloren voorwerpen, beantwoorden graag al jouw vragen en proberen eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Alle info via https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-mei-2024/algemene-voorstelling

Wedstrijdvraag

We mogen 60 tickets wegschenken en doen dit per 2, zodat er 30 duo tickets te winnen zijn.

Vraag: Kan men elektrische laadpalen gebruiken in de onmiddellijke buurt? Het antwoord kan heel kort zijn en ontvangen de juiste antwoorden graag uiterlijk op woensdag 24 april 2024 via info@lochristinaar.com

Update 25/4: De winnaars zijn bekend en doorgegeven aan de organisatoren. Zij ontvangen binnenkort hun tickets.

Scroll naar boven