Leuke deuntjes voor bewoners WZC Sint Pieter dankzij Peter en Seppe

Na Chris Corn twee dagen eerder in Zaffelare, was het zaterdag de beurt aan Peter Vermeulen en zijn zoon Seppe om de bewoners van WZC Sint-Pieter blij te maken met een mini-concert.

De zon deed flink haar best zaterdagnamiddag. Het leek wel zomer. De bewoners van WZC Sint Pieter zochten daarom de beschutting van de parasols op. Eén groep vooraan op het terras naast de hoofdingang, een andere groep op het terras achteraan. Een hele verrassing voor Peter en Seppe Vermeulen die de bewoners van WZC Sint Pieter kwamen verrassen met een mini-concert. Ze moesten dus 2 keer optreden, wat ze uiteraard ook met plezier deden.  

Het optreden kwam tot stand via An Vermeulen, de nicht van Peter. Ze is zelf muzikante en trad recent tweemaal op aan WZC Zilverbos in Zelzate. Twee opvoeringen die erg in de smaak vielen. En daarom stelde An – die wel wat verzorgsters kent in WZC Sint-Pieter – voor dat haar neefjes eens zouden spelen voor de bewoners van het woonzorgcentrum aan de Bosdreef.

Peter had zaterdag een pistontrombone mee en Seppe had zijn bariton vanonder het stof gehaald. Vader en zoon, beiden met een petje op het hoofd en een “Gents stropke” aan hun instrument. De playlist die ze hadden voorbereid werd een beetje ingekort omdat ze hun programma dus twee keer brachten. Maar de rusthuisbewoners mochten genieten van “One Call Away”, een resem Vlaamse klassiekers verdeeld over een tweetal arrangementen (“Baby Baby”, “Dag vreemde man”,”’t Vliegerke”, “De Marie-Louise”, “Ik wil je”, “Anne”), “Nearer My God To Thee” en tot slot – het heel toepasselijke – “Que sera sera”. Een nummerkeuze die door “de oudjes” wel gesmaakt werd en bij “’t  Vliegerke” werd er zelfs met de armen gezwaaid.

Een leuk verzetje, niet enkel voor een 50-tal bewoners en het verplegend personeel, maar ook voor de toevallige passanten en bezoekers die eens (van ver) een familielid kwamen groeten.  
Onder onze kleine fotoreeks vindt u filmpjes met “Que sera sera” en de medley van “De Marie-Louise”, “Ik wil je” en “Anne”. Veel kijkplezier.

Fotoreeks

Video Vlaamse Klassiekers

Video “Que sera sera”

 

Scroll naar boven