Lo Plage en Dodentocht voor vierde wereld in Lochristi

Op 6 en 7 augustus is er de vijfde editie van Lo Plage. Vijf dagen later staat Freddy De Wilde aan de start van de Dodentocht en laat zich sponsoren. In beide gevallen gaat de opbrengst integraal naar “de vierde wereld” in Lochristi. Sport en ontspanning voor het goede doel!

Loplage Dodentocht Welzijnsschakels

Vijfde editie Lo Plage op 6 en 7 augustus

Nog een tiental dagen en de vakantie is halfweg. Het moment dat ook Lo Plage, het sportief-recreatief evenement achter drankencentrale De Clercq (Dorp-Oost 133), er aan komt want traditioneel vindt dat het eerste weekend van augustus plaats.
In 2012 vatten Freddy De Wilde en Dirk Vanluchene het plan op om een sportief evenement te organiseren. Het moest een sociaal karakter hebben en “plezier maken” diende voorop te staan. Samen met Katrien Welvaert, die het duo kwam versterken, besloot men een eerste Lo Plage te organiseren. Het werd een evenement waarbij een aantal gelegenheidsploegen het in drie disciplines tegen elkaar opnamen: strandvoetbal, beachvolleybal en petanque.
Vorig jaar kon de organisatie voor het eerst ook een goed doel koppelen aan dit evenement. Verder kwam ook André – Dré – Rysselberghe het team versterken.
Dit viertal organiseert dit jaar op 6 en 7 augustus de vijfde editie van Lo Plage. Voor het sportieve luik mogen ze – net als de voorbije jaren – weer rekenen op de hulp van Dwight Waytens.
Op het eind worden twee rankings opgemaakt: één voor de sportploegen en één voor de meer recreatieve ploegen. Voor die laatste categorie wordt gerekend op de deelname van ploegen uit de verschillende wijken van Lochristi, van andere verenigingen en misschien zelfs eens van onze politieke partijen. Ook dit jaar gaat de opbrengst integraal naar een goed doel: de vierde wereld in Lochristi.

Loplage Dodentocht Welzijnsschakels

Deelnemen?

Deelnemen kan in ploegverband. Elke ploeg moet minstens uit vijf deelnemers bestaan, met daarbij telkens minimum één vrouw/meisje actief op het speelveld. Een ploeg met enkel mannelijke spelers kan dus niet. Er is geen limiet op het aantal leden van een ploeg. Tijdens en tussen de wedstrijden mag er onbeperkt gewisseld worden, met daarbij de voorwaarde dat er minimum één vrouw op het speelveld blijft. Ook geen leeftijdsbeperking om deel te nemen; kinderen en senioren zijn dus welkom. Per ploeg wordt een bijdrage gevraagd van 50 euro. Inschrijven kan voor een van de twee, of beide, dagen en dit tot eind juli.

Loplage Dodentocht Welzijnsschakels

Barbecue, optreden Chris Corn en Radio VROB

Op zaterdagavond is er dan een barbecue, verzorgd door Jo Catering, waarop iedereen hartelijk uitgenodigd is. Ook zij die niet in het zand stoeiden. Voor slechts 17 euro per persoon krijgt men een aperitiefje aangeboden en mag men de beentjes onder tafel schuiven. Dit jaar zorgt Chris Corn voor de muzikale omkadering. Ook radio VROB is aanwezig en zal van vrijdag tot zondagavond uitzenden vanop Lo Plage. Maar daarover leest u morgen meer op deze site.

Loplage Dodentocht Welzijnsschakels Chris Corn

Zin gekregen om mee te doen?

Meer informatie is te vinden op de website www.loplage.be , waar men zich ook kan inschrijven. Contact opnemen met het bestuur kan per mail naar info@loplage.be
Mensen die enkel graag het goede doel steunen, kunnen ook een gift doen op de rekening van Lo Plage ( IBAN NR: BE15 7370 3869 2030, BIC: KRED BE BB )

Loplage Dodentocht Welzijnsschakels

Dodentocht ten voordele van het goede doel

Enkele dagen na Lo Plage verschijnt Freddy de Wilde – meester Freddy uit de gemeentelijke basisschool Lochristi-Beervelde – dan aan de start van de 47ste editie van de Dodentocht van Bornem.
Samen met zo’n 12.000 andere wandelaars zal hij de uitdaging aangaan om in 24 uren tijd 100km af te leggen.
In 2014 nam hij een eerste keer deel “om te proberen”. Ondanks het barslechte weer slaagde Freddy in zijn opzet en bereikte na 21u23’de eindmeet. Vorig jaar nam hij opnieuw deel en liet zich sponsoren voor het goede doel. Goede weersomstandigheden en een betere voorbereiding gaven hem vleugels. Na 18u19’mocht Freddy zijn medaille in ontvangst nemen en zich tegoed doen aan een Duvel.

Loplage Dodentocht Welzijnsschakels

Dit jaar dus zijn derde deelname en hij laat zich terug sponsoren ten voordele van een goed doel. Net als voor Lo Plage zal dit – via de organisatie Welzijnsschakels – de vierde wereld zijn in Lochristi. Zij ondersteunen ook jonge hulpbehoevende gezinnen en daar is een grote nood aan luiers voor de kleine kinderen. Freddy bedong, via een collega, een deal met luierfabrikant ONTEX uit Buggenhout. Langs deze weg dus een warme oproep aan alle sympathisanten om Freddy te sponsoren. Je bepaalt zelf het bedrag. Alle bijdragen zijn welkom. Kandidaat-sponsors kunnen contact opnemen per mail ( dewildefreddy@gmail.com ).
Diegenen die Freddy tijdens zijn tocht willen volgen kunnen dit via zijn startnummer 2.371 en het trackingsysteem op de website van de Dodentocht http://www.dodentocht.be/nl . De 47ste Dodentocht start op vrijdag 12 augustus om 21 uur.

Loplage Dodentocht Welzijnsschakels

De vierde wereld in Lochristi en Welzijnsschakels

De opbrengst van Lo Plage en de sponsorgelden van Freddy De Wilde gaan dus naar hetzelfde goede doel “de vierde wereld van Lochristi”.
Ook in onze gemeente zijn er hulpbehoevende mensen met kinderen die bijvoorbeeld naar school moeten zonder ontbijt of jonge gezinnen die geen geld hebben om luiers te kopen.
Welzijnsschakels is een vrijwilligersorganisatie die actief is in heel Vlaanderen. Zij tellen 130 vestigingen en ook Lochristi heeft een afdeling. Vanuit hun drijfveer om armoede te bestrijden hebben deze vrijwilligers veel contacten met mensen in armoede: tijdens huisbezoeken, bij voedselbedelingen, in een tweedehandswinkel, bij een gespreksavond of bij een kop koffie.
Welzijnsschakels zal zorgen dat de opbrengst van beide evenementen terecht komt bij deze hulpbehoevende gezinnen. Een deel van het geld zal ook besteed worden aan sociale activiteiten ten voordele van deze kansarmen: een wafelbak, een zomerbarbecue en een Kerstmaaltijd.
Meer informatie over welzijnsschakels vindt u op de website http://www.welzijnsschakels.be
 

Scroll naar boven