Lo TRAIL – nu al 250 inschrijvingen!

Sportief Lochristi verzamelt op 25 juni massaal in EDUGO Lochristi om deel te nemen aan de eerste editie van de Lo TRAIL. Nu al zijn er meer dan 250 deelnemers voor het parcours door Lobos en Beervelde met op 30 plaatsen animatie.

Nog iets minder dan 3 weken en dan is er, op zondag 25 juni, de eerste editie van de Lo TRAIL (www.Lotrail.be). Zoals eerder meegedeeld wordt dit een urban trail voor lopers en wandelaars. Na de start in EDUGO Lochristi lopen of wandelen de deelnemers door gebouwen – of langs plaatsjes – waar ze anders nooit of zelden komen. Een recreatieve ontdekkingstocht doorheen Lobos en Beervelde met onderweg heel wat animatie.

Lo TRAIL - Update  © Bennievdp - Foto 2

Al 250 deelnemers

Op dit moment zijn er al 250 inschrijvingen, 150 wandelaars en 100 lopers. Traditiegetrouw schrijft het gros van de deelnemers (vooral de lopers) maar kort voordien in. Het objectief voor 25 juni is zo’n 500 deelnemers. De organisatie besloot ondertussen dat ook de wandelaars in golven opgedeeld worden. Zo zijn er nu 3 waves voor lopers (09.30 uur, 09.45 uur en 10.00 uur) en ook 3 waves voor wandelaars. Alle deelnemers krijgen bij aanmelding een textielsticker waarvan de kleur overeenstemt met de wave waarin ze starten.

Lo TRAIL - Update  © Bennievdp - Foto 3

De afstand en het parcours

Wie deelneemt kan tijdens de tocht (op het punt waar het parcours splitst) beslissen of hij 8 km doet (enkel Lobos) of ook de lus naar Beervelde erbij neemt en zo voor de volle 13 km gaat. Daar is dan ook een passage door het Park van Beervelde bij.
De Lo TRAIL is geen wedstrijd en er is geen tijdsregistratie. Minder geoefende lopers kunnen onderweg gerust even uitblazen of een stukje wandelen. De afstand mag dus geen bezwaar vormen. Het parcours wordt volledige bewegwijzerd en een hele rist seingevers en stewards zorgt voor een veilig veloop. Maar het traject telt ook enkele onverharde stukken. Daar wordt voor de minder mobiele deelnemers een omleiding voorzien. Ook hondjes mogen hun baasjes vergezellen, op voorwaarde dat ze aan de leiband blijven (NB: enkel voor wandelaars!).

Lo TRAIL - Update  © Bennievdp - Foto 3

De animatie

Op het traject van de 13 km is er op zo’n 30 locaties animatie voorzien. Die is heel divers van aard. De Youth Band van de harmonie “Willen is Kunnen” en “Dans en Ballet Arabesk” mogen uiteraard niet ontbreken. Zij waren er bij de laatste edities van de 4 Uren Run&Bike ook telkens bij. Maar dit jaar is er ook een prominente rol voor Ludio. De toneelvereniging zorgt op maar liefst 5 plaatsen voor verrassend en grappig amusement. Het filmpje dat de organisatie van de Lo TRAIL gisteren op de sociale media plaatste, licht een tipje van de sluier m.b.t. de animatie. Maar ook niet meer dan dat (zie ook onderaan deze bijdrage).
Onderweg zijn er eveneens 2 bevoorradingspunten waar de lopers en wandelaars een verfrissing aangeboden krijgen.

Lo TRAIL - Update  Turtle Wex © Aagje Develtere

De aankomst en gezellig nakaarten met Turtle Wex

Alle deelnemers worden uiterlijk om 14.30 uur terug in EDUGO verwacht. Maar de Lo TRAIL stopt niet bij aankomst in EDUGO. Er is gelegenheid om nog even na te kaarten bij een drankje en een hapje (belegde broodjes, croque-monsieur of een snack). Turtle Wex zorgt terug voor een marathonoptreden van 4 uur. Zij starten om 11 uur. Ook wie enkel wil komen luisteren en de deelnemers een hart onder de riem wil steken is er welkom.  

Inschrijven?

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via de website www.lotrail.be waar je ook alle nuttige informatie vindt. Toch maar niet te lang wachten, want de Lo TRAIL belooft groots te worden.  

 

(Foto's Bennie Vanderpiete © Foto Turtle Wex – Aagje Develtere)

Scroll naar boven