Lo TRAIL op 23 juni door Lochristi en Hijfte

Zondag 23 juni is er de tweede uitgave van de Lo TRAIL. Inschrijven en tickets bestellen kan pas vanaf volgende week, maar de organisatie licht nu al een tipje van de sluier.

Eerste editie een groot succes

Vorig jaar beleefde Lochristi een primeur met de eerste editie van de Lo TRAIL. Geïnspireerd door een deelname aan de 11-trail in Roeselare, besloot het organiserend team van de 4 Uren Run&Bike om – samen met de sportdienst van de gemeente – een “urban trail” te organiseren doorheen Lochristi. Op 25 juni 2023 liepen en wandelden zo’n 520 deelnemers een uitgestippeld parcours door gebouwen en ontdekten ze mooie plekjes in Lochristi en Beervelde. Lopers en wandelaars passeerden o.m. in het woonzorgcentrum, doorkruisten het park van Beervelde en het kasteel Rozelaar, liepen door de bibliotheek van Beervelde enz.

Op 31 locaties was er animatie en/of bevoorrading. Maar liefst 200 personen waren in de weer om alles in goede banen te leiden of voor animatie te zorgen. Het succes van de Lo TRAIL was te danken aan het enthousiasme en de inzet van vele mensen.
Niets dan lachende gezichten aan de aankomst waar het dan ook nog gezellig toeven was bij een hapje en een drankje. De aftermovie van die eerste die eerste editie is onderaan dit artikel te bekijken. 

Door Lochristi en naar Hijfte

Op zondag 23 juni 2024 is er de tweede editie en deze keer stippelden de organisatoren een parcours uit dat, na een passage door het centrum van Lochristi, richting Hijfte gaat. Deelnemers kiezen voor het korte (7 km) of voor het lange traject (11 km). Die keuze maak je tijdens de Lo TRAIL, op het punt waar het parcours splitst. Enkel wie voor de volledige afstand kiest, passeert in Hijfte. Onderweg terug heel wat animatie en optredens van allerlei verenigingen en organisaties.

Start en aankomst in GBS Lochristi

GBS Lochristi (Kon. Boudewijnlaan) is de startplaats en aankomst voor de 2de editie. Lopers kunnen, bij inschrijving, kiezen om te starten om 09.30 uur of 09.45 uur. Wandelaars starten tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Omkleden en kledij achterlaten kan je in de vestiaires die voorzien worden in het gebouw. Voor de start is er, per golf, een opwarming. Op tijd komen is dus de boodschap. Aan de ingang van de school is er voldoende fietsenstalling. Kom dus bij voorkeur te voet of per fiets.

Inschrijven en tickets bestellen – meer dan 600 deelnemers?

Inschrijven en tickets bestellen kan vanaf volgende dinsdag, 23 april 2024 via de website van de Lo TRAIL (www.Lotrail.be). Deelnemen kost 10 euro per persoon voor volwassenen en jongeren (geboortejaar 2009 of ouder). Kinderen (geboortejaren 2010 t/m 2018) betalen slechts 6 euro. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis mee. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk. Ook viervoeters zijn welkom op voorwaarde dat hun baasje wandelt (dus niet deelneemt als loper) en het beestje aan de leiband blijft. Op een tweetal locaties zijn hondjes niet toegelaten om hygiënische redenen, maar daar wordt een alternatieve volgweg voorzien. De organisatie rekent deze keer op meer dan 600 deelnemers!

Aankomst met gezellig samenzijn en … optreden van Coup de Frein

Na de (sportieve) inspanning is er aan de aankomst in GBS Lochristi de mogelijkheid om nog even gezellig na te genieten en bij te praten bij een hapje en een drankje of een glaasje bubbels van de champagnebar. Dit jaar zal Coup de Frein zorgen voor de muzikale omkadering. Ook niet-deelnemers zijn vanaf 10.30 uur welkom om iets te drinken en te genieten van het optreden.

Goede doelen en sponsors

Net als bij de eerste editie gaat de opbrengst van het evenement volledig naar goede doelen. De helft zal gebruikt worden om de arme gezinnen in Lochristi – en die zijn er – te helpen. De keuze viel dit jaar op het Surplusfonds en Welzijnsschakels – Voedselbank als lokale goede doelen. Deelnemers zullen mee beslissen over de verdeling. De andere helft wordt overgemaakt aan 11-11-11 voor steun aan internationale projecten. De organisatie van de Lo TRAIL zoekt nog sponsors die bereid zijn om locaties met animatie te sponsoren en zo onze goede doelen te steunen. Geïnteresseerden kunnen zich telefonisch (0478/585695) of per mail (Info@lotrail.be) melden.


Meer info en inschrijven? Zie website www.Lotrail.be
Volgen? Zie IG-account en de FB-pagina van de Lo TRAIL
Vragen? Mail naar info@lotrail.be

Foto’s © Bennie Vanderpiete, Danny Sey, Annick Gentier, Sofie De Coninck
Affiche © Lo TRAIL – Nathalie Praet

Scroll naar boven