Lochristi betreurt afschaffing P-trein

De piekuurtrein tussen Sint-Niklaas wordt misschien afgeschaft. De NMBS heeft plannen in die zin en dat heeft ook gevolgen voor de pendelaars van de stopplaats Beervelde.

Het nieuwe vervoersplan Oost-Vlaanderen werd vorige week voorgesteld. Eén van de opvallendste wijzigingen is de afschaffing van de P-trein tussen Sint-Niklaas en Brussel (via Beervelde, Gent-Dampoort, Gentbrugge, Merelbeke en Gentbrugge)

Het station in Beervelde is sinds eind 2008 opnieuw open na 25 jaar gesloten te zijn geweest.

Het gemeentebestuur heeft alvast een brief geschreven aan gedelegeerd bestuurder, Jo Corny.

“ Daarom sluit de gemeente Lochristi zich aan bij het gezamenlijke initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Gent en de gemeenten Merelbeke en Destelbergen. Allen vragen ze de NMBS om de afschaffing van de P-trein tussen Sint-Niklaas en Brussel te herbekijken.

Deze piekuurtrein voert immers dagelijks honderden reizigers vanuit de oostelijke en zuidelijke rand van Gent richting Brussel en terug. De dagelijkse passagiersaantallen bewijzen de noodzaak van deze trein.

Ook voor de stopplaats Beervelde is deze P-trein een meerwaarde. De gemeente Lochristi betreurt dan ook dit voorstel tot afschaffing. Lochristi vindt niet alleen dat deze trein behouden moet blijven, maar ook dat deze beslissing haaks staat op destijds gemaakte beloftes.”

Scroll naar boven