Lochristi verwacht toename vrachtverkeer door aanleg pijpleiding tussen Desteldonk en Opwijk

Infrastructuurbeheerder Fluxys Belgium is gestart met de aanleg van een nieuwe pijpleiding tussen Desteldonk en Opwijk. Deze pijpleiding moet de bevoorradingszekerheid van België en de buurlanden vergroten in het kader van de gewijzigde gastromen. De werken zullen de komende weken voor toenemend vrachtverkeer zorgen in Lochristi

Het traject van de nieuwe leiding loopt parallel met de bestaande aardgasleiding tussen Desteldonk en Opwijk, over een lengte van 44 kilometer. Door hetzelfde tracé te gebruiken, optimaliseert Fluxys het gebruik van de ruimte en wordt de impact van de werken tot een minimum herleid. De werken zijn begin deze maand gestart en de oplevering is voorzien eind 2023. De verdubbeling van de leiding zorgt voor een gevoelige verhoging van de afnamecapaciteit vanuit Zeebrugge.

Fluxys Leiding © Bennie Vanderpiete - Foto 2

Op het grondgebied van Lochristi wordt zowat 7,8 km leiding geplaatst. De leiding komt via de Lindestraat Lochristi binnen, kruist daarna de Gelei, Rechtstraat en Oude Veldstraat om dan een stuk evenwijdig met het Smalhaveld te lopen. Daarna kruist de leiding de Slagmansstraat richting Zeveneken met nog een kruising via Ruilare en de Hoekstraat om zo naar Lokeren te trekken. De werken op het grondgebied van Lochristi, die binnenkort van start gaan, zullen een toename van het vrachtverkeer en plaatselijke hinder met zich meebrengen.

Fluxys Leiding © Bennie Vanderpiete - Foto 3

Scroll naar boven