Lochristi voegt drastische maatregel toe aan ontwerpplan Groene Long

De inplanting van de groenzone in het hart van Lochristi-centrum krijgt stilaan vorm. De plannen laten ons zien waar we gaan kunnen genieten van groen en rust. Gezondheid tanken, heet het en dat neemt het bestuur wel heel letterlijk.

“Er komt een totaal rookverbod in de omringende straten van de Groene Long”, klinkt het. “Het is de taak van het beleid de inwoners te sensibiliseren over hun gezondheid en welzijn en dan moet je consequent blijven. Naast informeren en sensibiliseren zijn er omgevingsinterventies, en het instellen van een brede schutkring rond deze toekomstige groene oase is er eentje van.” De federale regering wil vanaf 2025 sowieso roken verbieden in speeltuinen, attractieparken en op andere plaatsen waar veel kinderen en jongeren komen, maar in Lochristi lijkt het erop dat men eigenlijk de beste leerling van de klas wil worden. “Het algemeen belang primeert, en dat betekent dat we soms een burger moeten teleurstellen”, gaat het verder. 

Groene zone meteen ook blauwe zone?

Wie gaat dit handhaven en hoe, vragen we ons af? “Er zijn al aftastende contacten gelegd om het takenpakket van de parkeerwachters uit te breiden. Het werkterrein zou dan een zogenaamde turquoise zone worden. En dan zijn er nog altijd de gas-ambtenaren op wie we kunnen rekenen om de zuivere lucht in onze dorpskern te blijven garanderen.”

+++ UPDATE +++
Uiteraard was bovenstaand bericht, naar goede traditie, de 1-aprilvis van Lochristinaar.com

Scroll naar boven