LoKort

Kort nieuws uit de gemeente met sportieve prestaties en prijzen, een nominatie, de BOB campagne en subsidies van de Provincie voor waterlopen.

Hokkaido Judo

Vier judoka’s van deze club slaagden erin een ticket te bemachtigen voor de Vlaamse Kampioenschappen die op zaterdag 11 februari doorgingen in de sporthal van Dendermonde.

Izaak Bogaert U18 -55 kg mocht als eerste beginnen maar verliest ook in de 3de ronde en krijgt daardoor geen herkansing.

Elias Smeulders U15 -66 kg kampte eerst tegen een Antwerpenaar en dan tegen een West-Vlaming die hij plat op de rug werpt met Usuri Goshi. Een prachtige ippon, die hem naar de halve finale brengt. De finale wint hij op beslissing van de scheidsrechters en zo behaalt hij Goud en gaat zo naar het Belgisch kampioenschap.

Robin Clément U15 -66 kg zit in dezelfde categorie van Elias. In zijn eerste ronde is hij vrijgeloot. In zijn eerste kamp is het al na een halve minuut gewonnen. Na een Soto Makikomi krijgt hij een verdiende ippon en zo gaat ook hij naar de halve finale. In de volgende kamp wordt hij geklopt en komt zo in de herkansingen terecht waar hij voor het Brons strijdt. Hij wint met een houdgreep die hij in ippontijd omzet en gaat ook hij naar het BK.

Viktor Tuytte U15 -60 kg wint zijn eerste kamp met ippon. Hij begint aan zijn tweede kamp en komt uit tegen iemand uit Vlaams Brabant. Hij slaagt erin om een worp van de tegenstander over te nemen met Tani Otoshi. Ditmaal krijgt hij onmiddellijk ippon en mag een ronde verder. Hij wint de halve finale en in de finale verliest hij met ippon. Hij wint zo Zilver.

Handbiker Jonas genomineerd

De Provincie reikt jaarlijks de Oost-Vlaamse sporttrofeeën uit. Er waren niet minder dan 67 kandidaten voor de 5 verschillende categorieën. De genomineerde sporters leverden in 2014 uitzonderlijke internationale prestaties.

Jonas Van de Steene, de handbiker uit Zaffelare is genomineerd in de categorie G-sporters. De bekendmaking van de laureaten vindt op 28 februari plaats in De Bijloke te Gent.

Eerder verschenen: www.lochristinaar.com/blog/jonas-van-de-steene-topsport-handbiker

Provincie subsidieert 6 investeringsprojecten waterlopen categorie 2 en 3

De projecten zouden goed zijn voor het integraal waterbeleid, moeten het risico op overstromingen verkleinen of herstellen de natuur en de waterkwaliteit. Voor het moderniseren van de pompgemalen aan de Bosdam in Lochristi (Polder Moervaart en Zuidlede) wordt 28.277.70 euro subsidie verleend. In totaal verleent de provincie 320.000 euro voor de realisatie van 6 projecten.

Politie

Zowel dit als vorig jaar liepen de BOB-controles over een periode van 8 weken. Er werden in de zone Puyenbroeck 1.205 bestuurders gecontroleerd. 1.169 bliezen safe, 14 personen bliezen alarm en 22 personen testten positief. Ten opzichte van de vorige actie is dit een daling van 1.76% geïntoxiceerde bestuurders.

Scroll naar boven