LoLa4Life krijgt apotheose in sporthal Zaffelare

LoLa4Life wordt in onze gemeente ongetwijfeld één van de grootste evenementen ten voordele van “De warmste week”. Het optreden van Bluesy Muloosy dat aanvankelijk voorzien was op de stopplaats Lochristi, zal nu doorgaan in de sporthal van Zaffelare. Zo krijgt LoLa4Life een erg mooie afsluiter.

LoLa4Life

LoLa4Life

Een aantal enthousiaste loopvrienden uit Laarne en Lochristi besloten om zich in te zetten voor het goede doel. Danny Clincke, Martin Blancquart, Chris De Vuyst, Tom De Jaeger, Bart Gunst en Ilse Martens sloegen de handen in elkaar en richtten LoLa4Life op, waarbij LoLa de samenvoeging van Lochristi en Laarne is. Zij organiseren op zaterdag 23 december een groot loopevent voor het goede doel. Bedoeling is met een groep lopers te starten in Laarne en naar “De warmste week” in Puyenbroeck te lopen. Onderweg zijn er 6 stopplaatsen. Wie start in Laarne, kan een volledige marathon lopen. Maar dat hoeft niet, want men kan op elke stopplaats inpikken en stoppen. Bedoeling is om dan met enkele honderden lopers aan te komen aan het podium van Music for Life. En Lola4Life lijkt te slagen in zijn opzet. De inschrijvingen lopen goed en men verwacht moeiteloos de kaap van 250 lopers te ronden.

Stopplaats Lochristi

Stipt om 10 uur wordt er gestart in Laarne. Er wordt halt gehouden in Kalken, Beervelde en Zeveneken. Omstreeks 13.35 uur zal de groep sportievelingen de kerk van Lochristi bereiken. De eigenlijke stopplaats is voorzien aan “De Kring” waar de lopers een “sanitaire stop” kunnen doen en een “tussendoortje” aangeboden krijgen. Voor de lopers voorziet Carine Clierinck van Bakkerij De Waele graanrepen, Lara van Point Rouge komt met frangipanetaartjes.
Een aantal vrijwilligers zullen verse, huisbereide pompoensoep verkopen voor het goede doel.

LoLa4Life

Ook halt houden in Hijfte en Zaffelare

Na Lochristi is de kerk van Hyfte de volgende stopplaats. En van daaruit gaat het richting de sporthal van Zaffelare, waar de lopers omstreeks 15.05 uur verwacht worden. Ze zullen er verwelkomd worden door de Harmonie “Willen is kunnen” die er vanaf 14.30 speelt.
Lopers zullen in het sportcomplex ‘t Veerleveld gebruik kunnen maken van alle faciliteiten, o.m. douches, toiletten en bewaring van de bagage. Supporters kunnen zich verwarmen in de cafetaria, bij een lekker drankje en de nodige muziek. Hier zullen o.m. jenever en donuts verkocht worden voor het goed doel.

LoLa4Life

Cheque “Music for Life” en apotheose met Bluesy Muloosy in Zaffelare

Vanuit Zaffelare vertrekt de groep richting Puyenbroeck, waar men omstreeks 15.45 uur hoopt aan te komen. Het is de bedoeling om daar op het podium een cheque te kunnen overhandigen.
En dan is er de terugkeer naar sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare voor de afsluitende apotheose.
Omstreeks 17.30 uur zal Bluesy Muloosy een spetterend optreden geven. De twaalfkoppige band van de muziekschool zal gedurende anderhalf uur (of nog langer?) de aanwezigen trakteren op een spervuur van steengoede covers.

LoLa4Life

Nog inschrijven?

Wie er nog bij wilt zijn, moet zich haasten. Iedereen die zich vooraf inschrijft, wordt verzekerd. Daarom worden eerstdaags de inschrijvingen afgesloten. Voor de deelnemers zijn herinneringsmedailles voorzien, die overhandigd worden op de stopplaatsen. Ook burgemeester Yves Deswaene zal deelnemen. Een voorbeeld dat navolging verdient!

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete en LoLa4Life)

Scroll naar boven