Lola4Life: (mee)lopen voor de warmste week!

De warmste week verhuist dit jaar naar het provinciaal domein Puyenbroeck. Uiteraard zullen er in de omgeving heel wat “warme acties” georganiseerd worden. Maar een van de grootste wordt ongetwijfeld “Lola4Life”, een loopevenement door Laarne en Lochristi naar het podium van Studio Brussel.
 
De Warmste Week in Puyenbroeck

Midden april maakte Studio Brussel bekend dat de twaalfde editie van “De Warmste Week” van 18 tot en met 24 december in het domein Puyenbroeck zal plaatsvinden.
Na de zomervakantie kan iedereen in Vlaanderen opnieuw zelf een goed doel kiezen en acties registreren. Die initiatieven en hun opbrengsten, kunnen tijdens die week voor Kerstmis dan “aan het glazen huis” bij Studio Brussel voorgesteld worden. De nabijheid van dit evenement zal uiteraard voor een boost aan initiatieven zorgen in onze gemeente. Een en ander was – na de bekendmaking – al merkbaar op de sociale media.

Lola4Life loopt naar Puyenbroeck

Ook bij een aantal enthousiaste loopvrienden uit Laarne en Lochristi besloten om zich in te zetten voor het goede doel. Danny Clincke, Martin Blancquart, Chris De Vuyst, Tom De Jaeger, Bart Gunst en Ilse Martens sloegen de handen in mekaar en richtten Lola4Life op, waarbij Lola de samenvoeging van Lochristi en Laarne is. Met hun tijdelijke vereniging plannen zij een groots marathonevenement voor het goede doel op 23 december. Om 11 uur ’s morgens zal er gestart worden in Laarne waarna men – al lopend – achtereenvolgens de (deel)gemeenten Kalken, Beervelde, Zeveneken, Lochristi en Hyfte aandoet, om via Zaffelaere te eindigen aan het podium in Puyenbroeck.
Elk van deze plaatsen zal fungeren als tussenstop. Er wordt nog verder overlegd met de politiediensten en de gemeentebesturen maar normaal gezien zal het hele traject (tijdelijk) verkeersvrij zijn, zal er de nodige begeleiding zijn en worden ook seingevers voorzien.

Lola for Life warmste week van Studio Brussel

Activiteiten op de stopplaatsen

Op elk van deze stopplaatsen zullen er allerlei activiteiten georganiseerd worden.

“Langs deze weg doen we alvast een oproep naar de middenstand, de (jeugd)verenigingen, de scholen ….om mee in het verhaal te stappen. Verkoop die dag iets of zorg voor een standje met iets lekkers of iets leuks. Of doe desnoods een actie in aanloop naar de warmste week en we passen ons traject zelfs aan en komen met de lopers de opbrengst ophalen” zo klinkt het bij Lola4Life.

“Ook de goede doelen waarvoor we lopen, zullen hun steentje bijdragen en in de gemeenten voor activiteiten zorgen.”

Meelopen?

Iedereen kan meelopen, ofwel het volledige traject – wat zal overeenkomen met een marathon – ofwel vanaf een van de haltes naar keuze.
Ook wie van een van de (deel)gemeentes naar een andere stopplaats wil lopen, is welkom. Maar het is uiteraard de bedoeling om met zoveel mogelijk lopers toe te komen aan het podium. Daarom zal er ook in groep gelopen worden. Als alles verloopt zoals gepland, is de aankomst voorzien omstreeks 17 uur, net als het donker is.
Deelnemers betalen 15 euro voor het goede doel. Daarvoor ben je dan ook verzekerd en krijg je een aandenken mee naar huis. Schepen van Sport Sandro Di Nunzio beloofde alvast mee te lopen en ook Benjamin Bundervoet zegde toe. En dit is zeker nog maar het begin van een massale deelname.

25.000 euro voor twee goede doelen?

De opbrengst van deze mooie actie zal integraal naar twee goede doelen gaan. Voor Laarne koos men voor OIGO (Opgeven Is Geen Optie) en in Lochristi voor het kinderkankerfonds Koester. Een heel bewuste keuze omdat beide organisaties zich bezighouden met het welzijn van kankerpatiënten.

“Ons doel is om zo’n 25.000 Euro op te halen” aldus de zes enthousiastelingen van Lola4Life.

Lola4Life studio Brussel

Oproep

Langs deze weg een oproep van Lola4Life naar iedereen in Lochristi en Laarne:

“Noteer alvast 23 december in je agenda! Van de sportievelingen verwachten we dat ze deelnemen en meelopen naar Puyenbroeck. De middenstand, de (jeugd)verenigingen, de organisaties en de scholen roepen we op om massaal acties op het getouw te zetten, de dag zelf of in aanloop naar de warmste week.
Maar ook al diegenen die zich geroepen voelen om ons bij te staan met de organisatie, ontvangen we met open armen.
Als we dan aan het podium staan, hebben we recht op een verzoekplaat. Ook daarvoor zijn alle voorstelen welkom.
Iedereen die iets wil doen – lopen, een actie op het getouw zetten of meehelpen – kan per mail contact opnemen met Lolawarmsteweek@gmail.com .
Binnenkort zal Lola4Life ook een eigen facebookpagina hebben.

We houden u op de hoogte maar niet treuzelen! Mail nog vandaag en maak van 23 december de warmste dag!!

Scroll naar boven