LoLa4Life wordt groots en rekent op u

Sinds de warmste week bekend maakte dat ze dit jaar verhuizen naar het provinciaal domein Puyenbroeck, rijzen de goede-doelen-acties als paddenstoelen uit de grond. Maar een van de grootste wordt ongetwijfeld “Lola4Life”, een loopevenement op 23 december door Laarne en Lochristi naar het podium van Studio Brussel.

Lola4Life loopt naar Puyenbroeck

Een aantal enthousiaste loopvrienden uit Laarne en Lochristi besloten om zich in te zetten voor het goede doel. Danny Clincke, Martin Blancquart, Chris De Vuyst, Tom De Jaeger, Bart Gunst en Ilse Martens sloegen de handen in elkaar en richtten LoLa4Life op, waarbij LoLa de samenvoeging van Lochristi en Laarne is. Zij organiseren op 23 december een groot loopevent voor het goede doel. Bedoeling is met een groep (marathon)lopers te starten in Laarne. Op elke stopplaats groeit de groep met sportievelingen die zich aansluiten bij het loopevent, om dan met enkele honderden lopers aan te komen aan het podium van Music for Life. Wie start in Laarne, kan een volledige marathon lopen maar dat hoeft niet, want men kan op elke stopplaats inpikken en stoppen.

Het traject

Stipt om 10 uur wordt er gestart in Laarne. Daarna doet de groep lopers achtereenvolgens Kalken (11.15), Beervelde (12.05) en Zeveneken (12.50) aan, om zich vervolgens richting Lochristi te begeven. Vanuit Zeveneken keert men terug naar de Haenhoutstraat, draait daarna op naar de Pensionaatstraat en loopt via Lobos (Ledebeekweg, Roosbroeklaan, Boskapellaan) naar Kasteel Rozelaar (Rozelaredreef en Kasteeldreef) om langs de Kerkwegelakker en de Dekenijstraat omstreeks 13.55 uur bij de kerk van Lochristi aan te komen.

Het hele traject wordt, in een gezapig tempo, afgelegd in groep. Voor de nodige begeleiding wordt gezorgd en ook het Rode Kruis zal aanwezig zijn. Vanuit Lochristi vertrekt men dan via de Koning Albertlaan richting Hyfte (14.20), stopt daarna nog in Zaffelare (14.55) om dan naar het grote podium van Music for Life te lopen waar men omstreeks 15.45 uur hoopt aan te komen.

Lochristi wordt fantastische stopplaats met optreden van Bluesy Muloosy

“Voor de lopers voorzien we op elke stopplaats voldoende bevoorrading: een drankje, een banaan, een lekkere hap. Bovendien zullen er allerlei activiteiten plaats vinden en voorzien we heel wat randanimatie. In Lochristi zullen we stoppen bij de kerk. We contacteerden onze lokale bakkers om iets lekkers te voorzien voor de lopers. Bakkerijen De Meyere, De Waele en Point Rouge zegden reeds toe. Uiteraard voorzien we ook de nodige drank- en eetstandjes en een optreden van Bluesy Muloosy! Er zal dus heel wat sfeer en gezelligheid zijn, niet enkel op het moment dat onze lopers er aankomen. We rekenen op een massale opkomst om onze LoLa4Life-runners aan te moedigen” aldus de organisatie van LoLa4Life.

LoLa4Life loopt als een trein

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 23 december al volop aan de gang. Tientallen lopers schreven zich al in en er vonden al allerlei activiteiten plaats. Een cocktailbar op een kermis, publiciteit op wijkkermissen of op radio VROB, de verkoop van azalea’s op de Tuindagen. In Laarne en Kalken loopt LoLa4Life als een trein, in Lochristi is het enthousiasme (nu nog) iets gereserveerder. Daar is nochtans geen reden toe. Want tot op heden werd al zo’n 8.000 euro opgehaald. Op 23 december verwacht LoLa4Life zo’n 400 lopers en men hoopt uiteindelijk meer dan 25.000 euro ingezameld te hebben voor de twee goede doelen. Voor Laarne koos men voor OIGO (Opgeven Is Geen Optie) en in Lochristi voor het kinderkankerfonds Koester. Een heel bewuste keuze omdat beide organisaties zich bezighouden met het welzijn van kankerpatiënten.

Oproep naar verenigingen en middenstand
Langs deze weg een oproep van Lola4Life naar iedereen in Lochristi: “Noteer alvast 23 december in je agenda! Van de sportievelingen verwachten we dat ze deelnemen en meelopen naar Puyenbroeck. De middenstand, de (jeugd)verenigingen, de organisaties en de scholen roepen we op om massaal acties op het getouw te zetten, de dag zelf of in aanloop naar de warmste week. Wil je die dag iets verkopen of zorg je voor een standje met iets lekkers of iets leuks? Alle initiatieven zijn welkom. Neem even contact met ons op ( Lolawarmsteweek@gmail.com ; Ilse.Martens3@telenet.be of tom.dejaeger@telenet.be ) en we spreken af. Maar ook al diegenen die zich geroepen voelen om ons bij te staan met de organisatie, ontvangen we met open armen.”

Meelopen?

Iedereen kan meelopen, ofwel het volledige traject – wat zal overeenkomen met een marathon – ofwel maar een deel.
Want ook wie van één van de (deel)gemeentes naar een andere stopplaats wil lopen, is welkom. Al is het uiteraard de bedoeling om met zoveel mogelijk lopers toe te komen aan het podium. Deelnemers betalen 15 Euro voor het goede doel. Daarvoor ben je dan ook verzekerd en krijg je een medaille mee naar huis.
Inschrijven kan online via volgende website https://form.jotformeu.com/72556760900357

Lola4Life heeft ondertussen ook een eigen facebookpagina, waar je heel wat informatie vindt. We houden u op de hoogte, maar niet treuzelen! Mail nog vandaag en maak van 23 december de warmste dag!

(Afbeeldingen © Bennie Vanderpiete en LoLa4Life)

Scroll naar boven