Love Online in Covid Time

Hoe een kat een vis probeert de vangen – je reinste Catfishing! Lees en ontvang misschien ook het boek.

Via Facebook zoekt Richard Fellini contact met Rosemary Sanders. Hij charmeert Rosemary. Er ontstaat een romantische relatie.

Maar is deze relatie wel zo romantisch als Richard wil doen uitschijnen? Is Richard wel diegene die hij pretendeert te zijn? Waarom komt hij eisend en dreigend uit de hoek? Waarom wil hij steeds opnieuw geld, inspelend op het gevoel van Rosemary, hopend dat ze effectief geld geeft? En vooral: gaat Rosemary in op zijn vragen?

Love online in Covid time boek

Hoe een romantische Facebook-relatie kan verzanden in een zeer ongezonde, kwetsende en eisende relatie, met als enig doel dat je geld zou overmaken. Catfishing is het fenomeen waarin een internet- “vriend” je met allerlei romantische beloften en vleiende woorden zover probeert te krijgen om geld te geven. Die internet “vriend” kan een groepje 15-jarigen zijn, of een gewiekste crimineel, maar is zeker niet de persoon die hij je voorhoudt.

Marie Paule Mullie kunstenares Lochristi

Marie-Paule Mullie, kunstenares en creatieve duizendpoot uit Lochristi schreef tijdens de Covid-19 Lockdown haar eerste roman. Deze kwam tot stand met hulp en steun van haar vrienden. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten aangereikt door haar vriendin Rosemary Sanders.

Het speelt zich af tijdens de Covid-19 Lockdown. Er zijn weinig sociale contacten, iedereen hunkert naar contact, een beetje vriendelijkheid. Men is gevoeliger voor mooie woorden en charmerende boodschappen. Men is geneigd vlugger in te gaan op zogenaamde vriendschapsverzoeken van vreemden. Marie- Paule Mullie wil met haar boek waarschuwen voor Catfishing, zodat je niet in de val loopt en gedesillusioneerd raakt in de liefde en de romantiek en je spaarboek opgesoupeerd is.

Haar debuut getuigt van een zekere verbale virtuositeit waarbij romantische emoticons en hartjes de sfeer van het boek positief laten oplichten. Het geheel oogt luchtig zonder de onderliggende boodschap uit het oog te verliezen. Het leest vlot en aangenaam.  Het is zelfs zo spannend dat je het in één ruk wilt uitlezen!

Love online in Covid time boek illustraties

Love online in Covid time boek illustraties

De sprekende illustraties van de kunstenares zelf frissen het geheel op. Deze illustraties zullen nog een tweede leven krijgen deze zomer en zullen in het straatbeeld opduiken.

Het boek is voor 20 euro te verkrijgen bij de schrijfster zelf (GSM 0486 38 51 91) en in de plaatselijke Standaard Boekhandel of via marie_paule_mullie@hotmail.com 

Mullie Marie-Paule – Love Online in Covid Time. Roman. 2021.Uitgegeven in eigen beheer. 96 blz. 

Wedstrijdvraag: 

Wie illustreerde het boek? Graag naam en voornaam. Bezorg ons je antwoord en adres graag uiterlijk op 25 juli 2021 via info@lochristinaar.com – het boek wordt je thuisbezorgd. 

 

Scroll naar boven