Midweekje Westkust

Terwijl water schaarser wordt en regen niet in de weertabellen opduikt, is het volop genieten van zon, zee en strand. Voor velen is het nog vakantie en ook wij genoten in Oostduinkerke.

Uitvalsbasis was het ‘Hof Ter duinen’ – http://www.hofterduinen.be/nl/ – in Oostduinkerke. Dit ***hotel wordt sinds 1979 generatie na generatie uitgebaat door dezelfde familie en recent grondig gerenoveerd. Bistronomie Eglantier en privé sauna Aquarelle vullen het aanbod verder in.

strandpret

Tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort is het ideaal gelegen. Rustig op het strand en in de duinen. Surfclub Sycod is vlakbij – https://www.sycod.be/nl – waar je ook iets kunt eten en drinken. 

De garnaalvissers zijn natuurlijk heel bekend en immaterieel cultureel erfgoed. Dagelijks nog gaan ze met een stevig boerenpaard de zee in om garnalen te vangen.

Navigo Oostduinkerke visserijmuseum

Het museum Navigo is momenteel gesloten. Er komt immers een potvis wonen. ‘Valentijn van Sint André’ keert binnenkort terug naar Koksijde. Om het 17 meter lange skelet te tonen, is er meer ruimte nodig en in 2023 ontvangen ze je in een gloednieuw museum!

Pollux P902

De P902 Pollux voer voorbij. Het is een Belgisch kustwachtvaartuig van de Marine component en werd in 2014 in dienst genomen. Het heeft onder meer de visserijwacht, deelname aan multinationale visserijcontroles, deelname voor het Europese controle agentschap aan visserijcontrole in de wateren van de Europese Unie, staalname olieverontreiniging en de bestrijding van vervuiling als opdracht.

Aquafun, Kidsworld Sunparks, het abdijmuseuim Ter Duinen en dat van Paul Delvaux bezochten we niet wegens stralend blauwe hemel en zalige kusttempraturen. Met de familie genoten we van strand, zee en duinen. In Nieuwpoort huurden we een fiets die ons wat ondersteuning gaf om een fiks tochtje te maken tot een stuk in de IJzer vlakte.

oever Ijzer kant Lombardsijde

Zeehondjes lagen te zonnebaden, meeuwen genoten mee. Langs de wandelkade richting stad kun je nog genieten van Beaufort 21.

Beaufort 2021 Nieuwpoort

Er is uiteraard ook animatie en muziek op de dijk. Radio Nostalgie was er en het weekend kon je alvast inzetten met Aperotime en feest op het plein.

radio Nostalgie dijk Nieuwpoort 2022

Veel terrassen zijn er bijgekomen en in de havengeul wordt verder gewerkt aan de waterkering. Ook nog steeds veel nieuwe bouwwerven waar appartementen als paddenstoelen uit de duinen rijzen.

Scroll naar boven