Miguel Zenón & Luis Perdomo – La vida es un sueño

Met ‘La vida es un sueño’  kan u 9 volle minuten  genieten van fijne jazz-klanken. Saxofonist Miguel Zenón (Costa Rica) en pianist Luis Perdromo (Venezuela) zijn meesters, ook in dit genre. Dinsdag 14 februari staan beiden, samen met de Vlaamse Lara Rosseel,  op het podium van de Handelsbeurs Gent en kan u daar wegdromen bij het optreden van dit gelegenheidstrio.

Miguel Zenón kiest bij dit optreden voor vermaarde Cubaanse Bolero composities, melodieën die er via ouders of grootouders met de paplepel ingegoten werden. Hij heeft het dan over gekende en ongekunstelde nummers. Hij vindt deze populaire muziek essentieel  ;  evenzo essentieel als de minder vertrouwde muziek van Charlie Parker, John Colgrane of Thelonious Monk. 
Voor hem gaat er niets boven muziek maken met diverse muzikanten, samen een gemeenschappelijke taal vinden, zich hierin vastklinken en die dan samen verder gaan verkennen.

De unieke samenwerking op 14 februari met Lara Rosseel  past perfect  in dit idee.
Zij werd onlangs aangesteld als stadscomponist van Gent en krijgt daarbovenop een jaar lang onderdak in de Handelsbeurs als ‘artist in residence’.  Zo staat het ‘Lara Rosseel Orchestra ARK’ geprogrammeerd op 27 januari, 14 februari Miguel Zenó x Luis Perdomo x Lara Rosseel solo en daarna op 16 april volgt dan ‘Foyer Matinee met Lara Rosseel , Laura Cortese en Dani Aubert’.
Een mooi vooruitzicht voor deze muzikante componiste én voor het publiek.

‘La vida es un sueño’ doet ons alvast dromen over hoe dit nummer zou klinken met daarbij de contrabas van Lara Rosseel.

 

Scroll naar boven