Moestuinhype

Moestuinen zijn weer in. De wachtlijsten voor de zogenaamde volkstuintjes zijn lang, het vierkante meter tuinieren is een nieuwe tendens. Ook op balkons worden groenten in potten gekweekt. Kleine tuinserres verrijzen. Deze moestuintrend wordt nog versterkt door topchefs die lokale producten gebruiken in de keuken of naast het restaurant een eigen kruiden- of groentetuin hebben. Lekker lokaal is trendy.

 

Velt Reinaert organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur een vierdelige moestuincursus. Het is een lessenreeks voor beginners en enthousiastelingen.

In deze cursus leer je samen te werken met de natuur om je moestuin zo ecologisch mogelijk te maken en op die manier problemen te voorkomen. We bekijken de verschillende principes van het ecologisch (moes)tuinieren met thema’s als bodemzorg, preventieve gewasbescherming, compostgebruik en teeltplannen.

Voor al wie wil starten met een eigen moestuin is dit een uitgelezen kans. Velt-lesgever Herman De Waele zet je op het goede moestuinpad.

De eerste les gaat door op donderdag 28 maart om 20 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. De andere lessen vinden plaats op 11 en 25 april en afsluiten doen we op 23 mei.

Veltleden betalen 10 euro en niet-leden 30. De inschrijvingen gebeuren via de duurzaamheidambtenaar – 09 326 88 24 of duurzaamheid@lochristi.be.

Na de betaling ben je pas definitief ingeschreven. De plaatsen beperkt.

Het is op korte tijd de tweede cursus die de lokale afdeling van Velt in samenwerking met het bestuur inricht. In het najaar van 2012 was er al een siertuincursus van Velt die ook al snel volzet was.

Scroll naar boven