Mountainbiken met Alicia Franck

Lochristinaar nodigde Alicia Franck tussen examens en training uit voor een babbel over MTB en haar studies. Hoe moeilijk valt deze combinatie voor een jonge sportieve atlete en studente? Wat zijn haar doelen dit jaar? We nemen u mee op de fiets.

Kun je even duiden hoever het staat met de studie? Topsportstatuut?

Ik volg momenteel een ISP (Individueel Studie Traject) op KaHo Sint-Lieven te Gent, waar ik een aantal vakken van het eerste jaar Industrieel Ingenieur met een aantal vakken uit het tweede jaar combineer. Ik kan dus in examenperiodes als nu in januari en ook in juni bitter weinig trainen.

Maar ik hoop dat in de komende maanden goed te maken.

Spijtig genoeg krijg ik op school enkel een topsportstatuut B, waardoor ik geen examens mag verplaatsen. Die combinatie is niet makkelijk maar ik vind het heel belangrijk dat ik een diploma haal. Ook koersen doe ik veel te graag om dat op te geven. De combinatie is noodzakelijk en ik ben daar eigenlijk best trots op. Ik probeer elk jaar vooruitgang te maken, en tot nu toe lukt dat steeds. Het gaat misschien iets trager dan bij anderen, maar dat is een extra uitdaging!

Welke wedstrijden staan er binnenkort op het programma?

Mijn programma in 2014 hangt voor een groot deel af van de examenresultaten deze maand. XCO blijft mijn hoofddoel en ik zal meestal in de Benelux aan de start te vinden zijn maar ik zou dit seizoen heel graag een aantal Wereldbekers XCO meedoen om daar ervaring op te doen. Hoe groter de koersen, hoe meer ik kan bijleren! Ook de sfeer en de parcours zijn niet te vergelijken met de kleinere, nationale wedstrijden.

In functie daarvan zal ik ook af en toe in andere disciplines te vinden zijn zoals eens een wegkoers of een endurowedstrijd. Ik maak deel uit van een marathon ploeg (Team Narviflex-Nomadesk) en zal dus ook wel genoeg te vinden zijn op marathons met het team. Zo ga ik bijvoorbeeld al zeker starten in de BeMC in mei. Dat is de zwaarste MTB-marathondriedaagse in de Benelux. Ik kijk steeds uit naar nieuwe avonturen.

Mountainbiken met Alicia FranckVorig jaar reed je de Beachrace in Bredene met Inne Gantois. 2014?

Mijn volgende twee wedstrijden zijn de beachrace begin februari in Knokke en de Duo Race in Bredene. Daarna is het wachten op de eerste XCO wedstrijden in maart.

De Duo-Beachrace in Bredene op 9 februari ga ik rijden met mijn gloednieuwe teamie Pieter Broeckx. Want ik kan met veel vreugde vertellen dat mijn teamie Inne Gantois, waar ik vorig jaar de Duo-Race mee reed, deze zomer samen met Klaas Vanmoortel een kindje verwacht!

Komt er nieuw materiaal aan van hetzelfde merk? Of wisselden jullie (à la Nys) van fietsmerk?

Ook dit jaar kan onze ploeg rekenen op de volle steun van GT Bicycles. Maar telkens we nieuwe fietsen krijgen, worden die van het afgelopen seizoen verkocht aan zeer aantrekkelijke prijzen via de teamsite.

Ook in 2014 ga ik koersen op de legendarische GT Zaskar. Het frame is lichter geworden en ook in maat ‘Small’ heeft de fiets nu ook de gekende 'triple triangle'. Om het helemaal af te maken wordt de bike getuned met een crank van Rotor, remmen van Hope en handgespaakte wielen van Swooth bikeshop uit Aarschot met Continental banden.

 

Sponsors?

Narviflex is een bedrijf dat transportbanden maakt, Nomadesk is een software bedrijf voor het professioneel en veilig delen en opslaan van documenten. Spiuk is onze partner voor lichte en stijve schoenen. NoDrugs maakt onze kledij, het is heel leuk om met NoDrugs te werken. We maken in samenspraak design van de kledij en ze staan steeds open voor nieuwe suggesties.BBB zorgt voor helmen, brillen en talloze andere accessoires zoals remblokjes, fietspompen, multitools, regenjasjes. GribGrab sponsort kousen, handschoenen, mutsen, overschoenen en meer.

Voor alle weersomstandigheden zijn we perfect gekleed. Sponser zorgt voor sportvoeding. Bike7 heeft de allerbeste onderhoudsproducten en poetsproducten om onze bikes in topconditie te houden.

 

Lochristinaar wenst Alicia alle succes toe op studie- en ook op sportief vlak!

Vorig jaar haalde ze al het podium op het BK. Wie het vorige interview wil lezen, kan dit via deze link:

www.lochristinaar.com/blog/alicia-franck-mountainbike-talent-van-eigen-bodem

Meer informatie: www.aliciafranck.bewww.teamnarviflexnomadesk.com

Scroll naar boven