Music on Sundays “Als ik terugkijk” – Will Tura

Eerder deze week maakte Will Tura (82) bekend dat er beginnende alzheimer bij hem werd vastgesteld. Afscheid nemen van zijn publiek doet hij met een allerlaatste single “Als ik terugkijk”.

Eind maart kondigde “de keizer van het Vlaamse lied” plots aan dat hij niet meer zou optreden. Nu is ook de reden voor die onverwachte aankondiging bekend. Maar afscheid nemen van zijn publiek, dat doet Will in schoonheid met een allerlaatste single. Hij componeerde de muziek en Bart Peeters zorgde voor de tekst.

In “Als ik terugkijk” blikt Arthur Blanckaert vol dankbaarheid terug op zijn indrukwekkende loopbaan met een publiek dat hem steeds steunde. Op het einde van het lied klinkt het dan: 

Ook nu,
blijf ik passievol zingen,
blijf ik doorgaan met swingen
en dat maakt me gelukkig en blij

Ook nu,
ook al ben ik veel ouder
voel ik steeds weer die schouder
is mijn publiek er voor mij

Ook nu
Lala tidi tierira…
en dat maakt me gelukkig en bli
j

De professionele carrière van Will Tura begon in 1957. Hij beleefde zijn grote doorbraak in 1962, het jaar van “Eenzaam zonder jou”. Will groeide uit tot een van de bekendste en succesvolste Vlaamse artiesten aller tijden met hits als “Draai 797204” (1964), “El bandido” (1966), “Arme Joe” (1967), “Het kan niet zijn” (1969), “Hopeloos” (1981), “Mooi, 't leven is mooi” (1989), “Hoop doet leven” (1993) en “Hemelsblauw” (1994). Tijdens zijn carrière bracht Will Tura meer dan 120 singles en 100 albums uit. In december 2021 ging “Vergeet Barbara” in première, een feelgood musical van Studio 100 met allemaal hits van Will Tura.  Eind juli volgt er nog een compilatiealbum met zijn grootste hits en ook de allerlaatste single.

 

 

Scroll naar boven