Muzikale wereldreis in Uyttenhove met SAPUKAY

Solidariteitskoor Sapukay geeft op 5 mei een aperitiefoptreden in zaal Uyttenhove. Inbegrepen is een aperitiefje en kan men kennismaken met de samenwerkingsprojecten die de gemeente Lochristi-Wachtebeke ondersteunt.

Door de fusie van Lochristi en Wachtebeke smelten ook de beide adviesraden voor ontwikkelingssamenwerking – de GROS van Lochristi en de GAOS uit Wachtebeke – samen. De nieuwe fusiegemeente zal beschikken over een Gemeentelijke Raad voor Internationale Samenwerking of kortweg GRIS.

Op 5 mei vindt in zaal Uyttenhove een aperitiefconcert plaats met het koor Sapukay. Na het optreden krijgen de deelnemers  een aperitiefje aangeboden en kan men  kennismaken met de solidariteitsprojecten die de gemeente Lochristi-Wachtebeke ondersteunt.

Sapukay

Sapukay is een solidariteitskoor uit Merelbeke. De naam verwijst naar een Argentijns begrip dat “Al zingend een boodschap van vrede en vriendschap uitdragen” betekent. Toen in 1996 de Merelbeekse werkgroep van 11-11-11 het Woshkoor uitnodigde, waren een aantal zangliefhebbers zo enthousiast dat ze nadien met een eigen solidariteitskoor begonnen. Het begon met een klein groepje zanglustigen in een klein oud hoevetje waar toen de wereldwinkel was gevestigd. Vandaag telt het koor zo’n 90 leden waarvan er een tiental –  o.m. de dirigent –  uit Lochristi en Wachtebeke komen. Het credo van dit solidariteitskoor is: “Als alles van waarde weerloos is, moeten wij zingen waarover wij niet mogen zwijgen, voor het te laat is.” Het koor repeteert om de 2 weken, maar in aanloop naar optredens wordt die frequentie opgevoerd.

Het optreden in Uyttenhove

Op 5 mei zal Sapukay met zo’n 50 leden een optreden van ongeveer een uur geven. Met de 16 liederen die ze zullen zingen nemen ze het publiek mee op een muzikale wereldreis van Ierland, over Latijns-Amerika en Afrika naar Oekraïne, Palestina en terug naar de Lage Landen. Het koor brengt o.m. een lied van de West-Vlaamse bard Willem Vermandere in een eigen bewerking, maar ook Coldplay zit in hun repertoire.

Praktisch en tickets bestellen

Wanneer:  Zondag 5 mei 2024 om 17u, deuren gaan open om 16u45
Waar: Zaal Uyttenhove, Zavel 5, 9080 Lochristi
Kostprijs: Volwassenen betalen 10 euro en kinderen (t.e.m. 12 jaar) slechts 5 euro.
Reserveren: Kan je via volgende link (hier klikken)
Betaling
: Het bedrag voor tickets schrijf je over op rekening BE43 9734 8219 3401 met vermelding van het aantal Volw. – aantal Kind. Kaarten zullen klaarliggen aan de kassa.

Scroll naar boven