Na Beervelde krijgt ook Zaffelare een nieuw bos

Na de aanplant van het Koolspoelbos in Beervelde heeft de gemeente opnieuw zijn oog laten vallen op een bebosbaar perceel langs de Hellewegel, de voetweg die de Beeweg en de Lisdoddeweg op Zaffelaars grondgebied verbindt.

In oktober 2020 kondigde de Vlaamse regering aan dat ze 4.000 extra hectare bos wensen te realiseren tegen 2024 en het gemeentebestuur van Lochristi wou hier aan meewerken. Men publiceerde een oproep in het gemeentelijk infoblad met de bedoeling om grondeigenaars, die een perceel grond ter beschikking hadden om te laten bebossen door de gemeente, aan te zetten deze gronden te verkopen. Voor de aankoop van dergelijke perceel kan de gemeente op een subsidie van Vlaanderen rekenen.

Koospoelbos - © Bennie Vanderpiete - 1

Zo kwam begin dit jaar het Koospoelbos in Beervelde tot stand en ondertussen reageerde nog een eigenaar, die een perceel grond van goed 7.030 m² beschikbaar had langs de Hellewegel. Het gemeentebestuur besloot ook dit stuk aan te kopen. De ontwerpakte voor de aankoop is afgewerkt en werd aan de gemeenteraad voor goedkeuring voorgelegd.

“Om de plannen te maken is een nieuwe samenwerking met Bos+ aangewezen. Zij stonden ook in voor de planning en de keuze van de bomen in Beervelde”, verduidelijkte schepen Frederik Droesbeke. “Indien alles naar wens verloopt zullen we dit bos rond de jaarwisseling kunnen aanplanten”.

(Foto's: aanplant Koospoelbos Beervelde)

Scroll naar boven