Nieuwe havenkranen bij Arcelor en werken Meulestedebrug

ArcelorMittal Gent bereidt zich voor op de bouw van de nieuwe zeesluis en investeert 13,3 miljoen euro in twee nieuwe havenkranen. Verder de chronische herstelling aan de versleten en altijd rammelende Meulestedebrug.

Arcelor Mittal

Arcelor Mittal (voordien Sidmar) is een van de grootste werkgevers in de haven en wil op termijn twee oudere kranen vervangen. De schepen kunnen dan sneller worden gelost, de wachttijd ingekort en er wordt bespaard op liggelden.

Zo bereidt men de toekomst na 2020 voor, stelt Arcelor ook gerust.

De staalproducent heeft bijgevolg ook vertrouwen in de tijdige komst van de sluis in Terneuzen. Deze sluis zal de haven van Gent toegankelijk maken voor grote Capesize-zeeschepen.

Een van de kranen is een zeeschepenkraan, die grote Capesize-zeeschepen – ┬ámet zowat 120.000 ton grondstoffen – zal kunnen lossen. De schepen die nu aan de kade aanmeren hebben een laadvermogen tot 71.000 ton. Deze kraan wordt in het voorjaar van 2016 verwacht.

De tweede kraan is een duwbakkenkraan. Een deel van de lading van zeeschepen wordt momenteel voor de sluis in Terneuzen overgeslagen in duwbakken, die dan met deze kraan zullen kunnen gelost worden. In het voorjaar van 2015 zal die operationeel zijn.

Dringende herstellingswerken aan Meulestedebrug nabij haven Gent

Maandag 20 januari 2014 startte Waterwegen en Zeekanaal NV met dringende herstellingswerken aan de Meulestedebrug in Gent. De werken duren ongeveer 1 maand. Om de hinder voor het wegverkeer te beperken wordt er van 22 tot 6 uur s nachts gewerkt. Overdag blijft de brug dus open en in het weekend wordt niet gewerkt.

Tijdens de nachtelijke werken blijft de brug wel beschikbaar voor voetgangers en fietsers.

De bouw van een nieuwe brug is nog niet voor morgen. Eind dit jaar of begin volgend jaar wellicht wordt de studie afgerond. De bouw kan dan ten vroegste in 2015 starten maar het wordt eerder 2016.

Scroll naar boven