Nieuwe sportvloer voor ’t Veerleveld, nieuwe stookketels voor gemeentelijke basisschool

Als de omstandigheden meezitten zal er deze zomer een nieuwe sportvloer komen in de sporthal ’t Veerleveld. In de gemeentelijke basisschool zullen dan weer nieuwe stookketels geplaatst worden. Op die manier wordt het gemeentelijk patrimonium verder up-to-date gehouden.

De sportvloer in ’t Veerleveld werd geplaatst bij de heropbouw van de sporthal in 1991. De linoleum-toplaag vertoont na ruim 30 jaar intensief gebruik heel wat slijtage. De vloer is hierdoor te glad geworden en voornamelijk rond de vloerpotten zijn beschadigingen aan de vloerbedekking te merken. Ook de verende elementen uit de opbouw van de sportvloer zijn versleten waardoor de verende capaciteit verloren is gegaan.
De technische dienst heeft nu in het kader van de opdracht Vervangen sportvloer sporthal 't Veerleveld  opgesteld voor de volledige vervanging van de vloer. De uitgaven hiervoor zijn geraamd op 137.194,00 euro.
“Wij hopen de werken  in de zomer van 2023 uit te voeren”, zei schepen Frederik Van Den Berghe (Open VLD) op de gemeenteraadszitting. “Dit is qua timing ambitieus, maar op die manier werken we tussen twee sportseizoenen in”.

Basisschool

In de gemeentelijke basisschool Centrum zijn problemen vastgesteld met de twee stookketels op gas. Een van de ketels heeft een waterlek met als gevolg dat de waterdruk op het circuit van de radiatoren wegvalt en de stookketels geregeld uitvallen. De ketels zijn 15 jaar oud en een herstelling is niet meer mogelijk. De gemeenteraad besliste dan ook om beide ketels te vervangen. Door nieuwe gasketels te plaatsen zal het rendement verbeteren en de stookkosten verminderen.

“Het vervangen van de gasketels door twee condensatieketels zal tevens de CO2 uitstoot van de gemeentelijke gebouwen ten goede komen”, zei Yvan Lybaert (N-VA). “Tijdens een voorstelling van de milieudienst hebben we gezien dat dit dringend nodig is. Via het burgemeestersconvenant hebben we ons verbonden om tegen 2030 de CO2-uitstoot van de gemeentelijke gebouwen terug te brengen met 50% ten opzichte van 2010. Op basis van de laatste beschikbare cijfers zitten we vandaag nog met een verhoging. We zullen nog heel wat inspanningen moeten leveren en dit is een goede eerste stap”.

(Foto's © Bennie Vanderpiete & Peter Esprit)

Scroll naar boven