Nieuws in een notendop over een nieuwe wijk, diamant en Rawijs.

Nieuws in een notendop over een nieuwe wijk, diamant en Rawijs.

Lochristi wordt verder bebouwd.

In de Vaarlaars is de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen begonnen met de infrastructuurwerken voor een reeks ‘sociale’ woningen voor ouderen en gezinnen. De wegenwerken omvatten de rioleringen, nutsvoorzieningen, straatverharding en verlichting. Ze kosten 164.000 euro. Het gaat om Fase F verkaveling Vaarlaars. Meer informatie: www.vmsw.be

Vlaams Minister Van den Bossche maakte een lijst op van gemeenten die tekort schieten in sociale woningbouw. Lochristi staat er niet bij.

Lochristi telt in elke deelgemeente verschillende dergelijke woningen, allen gebouwd door Volkshaard. www.volkshaard.be.

In Beervelde, Kijkdorp 10 appartementen, In Zaffelare, Veerleveld 116 woningen – Pachtgoed 10+28, Lochristi, Azalealaan – Smalle Heerweg 38, Kappelleken 154 + 8 en in Zeveneken, Tuinwijk 102 +4 appartementen. Deze laatste wijk werd gebouwd vanaf 1958.

Na de bouw in de Vaarlaars komen we in de buurt van 500 sociale woningen.

Rawijs opendeurde

De zelfpluktuin van Linda Boone en Alex Floré opendeurde. Ze zijn pas gestart en hebben 200 ‘aandeelhouders’ in hun zelfpluktuin. Ze zijn nu in omschakeling naar bio en dat vergt enkele jaren. De eerste analyses en tests hebben ze al succesvol doorstaan.

De Veltmoestuincursus werd in het voorjaar gevolgd en ecologisch telen wordt hier toegepast.

Wie interesse heeft kan vanaf 1 maart 2014 participeren in deze CSA-tuin. Meer informatie: www.rawijs.be

Diamanten huwelijk

Frans Verschueren en Bernissa Diericx zijn 60 jaar getrouwd. Ook de gemeente zette hen in de bloemetjes.

Scroll naar boven