11 families genomineerd voor Cultuurlaureaat 2022

De cultuurdienst en – raad gooien het voor de verkiezing van de cultuurlaureaat dit jaar eens over een andere boeg. De cultuurlaureaat zal dit jaar een familie zijn. Daarnaast is er ook terug een carrière- en een juryprijs.

De familie-editie

In 2022 zal de cultuurlaureaat geen individuele laureaat zijn want de cultuurdienst en de cultuurraad gaan op zoek naar een culturele familie! Er zijn nogal wat Lootse families waarin meerdere leden cultureel actief zijn en die maken dit jaar kans voor de titel van “Cultuurlaureaat 2022, de familie-editie”. Tot en met 15 juni konden families – waarin minstens 2 personen één of andere cultuurvorm beoefenen – genomineerd worden. De leden van een familie moeten niet onder hetzelfde dak wonen en kunnen van een verschillende generatie zijn. Maar er moet wel een duidelijke familiale band zijn én er moet minstens één van de familieleden in Lochristi wonen.

Cultuurlaureaat 2022 Lochristi - © Bennie Vanderpiete

11 families genomineerd

Vandaag maakte de cultuurdienst bekend dat er 11 families genomineerd zijn. Deze families maken, tot op het einde, allemaal kans op de titel van Cultuurlaureaat. Het is dus niet zo dat het kransje kanshebbers binnenkort nog beperkt wordt. De 11 genomineerden zijn de families Boone, Braeckman – De Coninck, Coene, Crommelinck, De Geest, De Porre, Naudts, Praet, Steyaert – Martin, Van Bouchaute en Vermeulen. De “Cultuurlaureaat – familieprijs”  is een publieksprijs die – uiteraard – gekozen wordt door het publiek. Elke inwoner, binnen én buiten Lochristi, kan zijn of haar stem maximaal één keer uitbrengen. Stemmen kan digitaal vanaf 15 augustus via de website van de gemeente (hier klikken https://www.lochristi.be/product/698/cultuurlaureaat ). We zullen de komende weken de kanshebbers uitgebreid voorstellen op Lochristinaar.com. 

Cultuurlaureaat 2022 Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Carrièreprijs en juryprijs

Ook dit jaar zijn er terug 3 prijzen en worden er naast de publieksprijs ook een carrièreprijs en een juryprijs toegekend. Die 2 prijzen worden gekozen door de leden van de werkgroep en het dagelijks bestuur van de cultuurraad. Deze jury wordt aangevuld met één extern jurylid dat het “werkveld” ter plaatse kent. Elk lid heeft 1 stem. De juryprijs gaat naar wie het afgelopen jaar op cultureel vlak uitblonk. De winnaar van de carrièreprijs ontvangt de prijs voor inzet over een langere periode.

Uitreiking prijzen

De prijzen zullen, net als in 2021, uitgereikt worden bij aanvang van het nieuwe culturele jaar in zaal Uyytenhove. Noteer dus alvast zaterdag 17 september 2022 in uw agenda. 

Cultuurlaureaat 2022 Lochristi - © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven