“12 Hour Row for Ukraine” op 14 mei in Zaffelare

Dimitri Cloeckaert heeft het hart op de goede plaats. De gruwelijke beelden uit Oekraïne die ons dagelijks bereiken laten hem niet onberoerd. Op 14 mei wil hij 12 uren roeien en zo geld inzamelen voor de slachtoffers van deze zinloze oorlog.

Roeien voor het goede doel
 
Dimitri Cloeckaert (22) kwam 7 jaar geleden in Zaffelare wonen. Hij studeerde houtbewerking aan Edugo Campus Glorieux en was actief lid van JH ’t Kasseiken in Wachtebeke. Sinds enkele jaren werkt hij als technieker in het Cultureel Centrum ’t Gildhof in Tielt, maar woont nog steeds in Zaffelare.
Enkele keren per week vind je Dimitri bij CrossFit Endgame (Kerkstraat 39c, Zaffelare) waar hij traint. En daar organiseert hij op zaterdag 14 mei ook het event “12 Hour Row for Ukraine”. Die dag wil hij 12 uur roeien en zo geld inzamelen ten voordele van Oekraïne.

Helse uitdaging

Ochtenstond heeft goud in de mond, zeker als je 12 uren gaat roeien! Dimitri zal op 14 mei om 7 uur ’s morgens starten met zijn actie. Elk uur gunt hij zichzelf 5 minuutjes pauze en ’s middags en ’s avonds is er een break van 30 minuutjes om even te eten en te rusten. Die pauzes tellen niet mee als roeitijd, wat betekent dat Dimitri tot ca 20.45 uur op zijn roeitoestel zal bezig zijn.
Een helse opdracht waarvoor hij momenteel al volop aan het trainen is. Hij kan daarvoor rekenen op de begeleiding van een personal coach van CrossFit Endgame en houdt zich strikt aan een voedingsschema dat hij kreeg van groepspraktijk Kine Reactive.

Optredens en randanimatie

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal Dimitri zijn roeitoestel opstellen op het grasveld voor, of binnen in, het gebouw van CrossFit Endgame. Daarnaast zal er ook heel wat randanimatie zijn. Tijdens het event zullen één of twee bands optreden. Verder zullen er een aantal verkoopstandjes en standjes van sponsors zijn waar o.m. T-shirts, sweaters en ook gezonde maaltijden verkocht worden. De opbrengst van dit alles zal integraal naar het goede doel gaan. “12 Hour Row for Ukraine” zal ook via livestream te volgen zijn.

Minstens 5.000 euro

Met zijn actie wil Dimitri (minstens) 5.000 euro ophalen die via het consortium 12-12 ingezet worden ten voordele van de mensen in Oekraïne. Daarvoor rekent hij op sponsors die zijn actie (financieel) zullen steunen en giften van ondernemers en particulieren. Die kunnen geld doneren via de webpagina van het project “12 Hour Row for Ukraine” (hier klikken).

Bedrijven en ondernemers die, in aanloop naar 14 mei, minstens 100 euro storten, mogen hun banner ophangen tijdens het event. En uiteraard rekent Dimitri die dag op de aanmoedigingen van heel wat toeschouwers die dan ook hun gul hart laten zien en het goede doel willen steunen.

Meer info?

Meer info over “12 Hour Row for Ukraine” vindt u op de facebook-pagina van het event (Hier klikken). Bedrijven en ondernemers die interesse hebben om de actie van Dimitri te steunen, kunnen telefonisch (Gsm 0498/78 88 43) of via mail ( dimitri.cloeckaert@hotmail.com) contact opnemen.

Scroll naar boven