4 Uren Loop&Spinning: Top-editie met recordopkomst

Bennie
1 reactie(s)
4-urenloop Lochristi 2016

© Bennie Vanderpiete

Zaterdag vond de 15de editie van de 4 Uren Loop&Spinning plaats. Nooit voorheen namen meer ploegen deel en ook het gewijzigde parcours bleek een schot in de roos.

Gijs Van Hoecke 4-urenloop

Gijs Van Hoecke schiet recordeditie op gang

Zaterdag vond de 15de editie van de 4-Urenploop plaats. Een heel erg mooie editie met weer maar eens een nieuw record aan deelnemende ploegen. Dirk Everaert had onze lokale wielerheld Gijs van Hoecke weten te strikken om het startschot te geven. Maar eerst kreeg Peter Vervaet, die u ongetwijfeld kent van evenementenradio VROB, de renner even voor de micro. Uiteraard kwam hier ook zijn overstap van het wielerteam “Topsport Vlaanderen” naar de Nederlandse formatie “LottoNL-Jumbo” ter sprake. Stipt om 14 uur gaf Gijs dan het startschot voor de 45 loopploegen (35 loopteams met volwassenen en 10 jeugdploegen), 5 spinningteams en 5 teams die op rollen fietsten. Twee ploegen meer dan de vorige recordeditie van 2014.

vierurenloop Lochristi

Vernieuwd loopparcours en prima organisatie

Dit jaar een volledig vernieuwd loopparcours. Een rondje was daardoor niet langer 450, maar nu 600 m. Een verschil dat wel degelijk voelbaar was en het maakte het net iets lastiger. Maar toch was men vrijwel unaniem lovend voor het nieuwe parcours. De scherpe keerpunten waren verdwenen en ook het feit dat de helft van het traject binnen was, kon op bijval rekenen.
Ter hoogte van de parking waren een aantal luidsprekers geplaatst, waardoor ook de lopers van de opzwepende muziek van DJ Karim konden genieten. Het zorgde niet enkel voor veel sfeer bij de fietsers en in de startzone, we zagen bij “Sweet Caroline” zelfs lopers onderweg met hun armen zwaaien.

vierurenloop Lochristi

Heel veel sfeer dus en ook de weergoden waren de 15de editie van de 4-urenloop goed gezind. Na het eerste rondje begon het even te druppelen maar het stopte dan gelukkig vlug. Ook nog enkele druppels in het laatste uur van de wedstrijd maar de aangekondigde buien bleven uit tot ’s avonds.
Lof ook vanwege de deelnemers en toeschouwers voor de organisatie. De verhuis naar Floréac in 2014, het gewijzigde parcours en meer ruimte dit jaar werden als positief ervaren.

vierurenloop Lochristi

De winnaars

Voor het eerst sinds lang terug twee teams van de brandweer Lochristi aan de start. Hun loopploeg was zeer lang in de running voor een podiumplaats. Team PRobbens, 5 jongeren uit een atletiekclub, staken er met kop en schouders bovenuit. Maar Ploeg Uno van Lo Blogt, Team Dhont en de brandweer streden om zilver en brons. De spuitgasten eindigden uiteindelijk zeer verdienstelijk vierde en vielen zo net naast het podium.

brandweer Gent Centrum 4-urenloop

Als verrassing liepen ze op het einde nog de ereronde in hun brandweerpak met ademhalingstoestel.
Ook de wielerploeg van de brandweer presteerde sterk en behaalde een tweede plaats bij het fietsen op rollen. Forza Picasso kaapte hier het goud weg.

De Lootse Flandriennes waren niet enkel goed voor een sterke sportieve prestatie, maar hadden ook veel plezier. Zij eindigden vijfde of - zoals ze het zelf omschreven -  “de eerste vrouwenploeg op rollen”. Van de 5 spinning-teams bleken “De snelle mannen” het sterkst.

Ook 10 jeugdploegen aan de start en na 4 uren lopen trok U13 het laken naar zich toe en legde één rondje meer af dan Lochristi3.

4 urenloop Lochristi 2016 11.11.11

Eerste reactie van organisator Dirk Everaert

We vroegen Dirk Everaert, vlak na de prijsuitreiking om een eerste reactie.
“Een record-editie met 55 ploegen! Uiteraard ben ik zeer tevreden. Maar ook een woord van dank voor de talrijke sponsors. Het is hartverwarmend. Het was de bedoeling om dit jaar een stapje vooruit te zetten voor de lopers en ik denk dat we daar met het nieuwe parcours in geslaagd zijn “.

4 urenloop 11 11 11

Deze 15de editie van de 4-Urenloop was er eentje om in te kaderen

Felicitaties voor een schitterende organisatie, applaus voor alle deelnemers en de sponsors.
We kijken al uit naar volgend jaar, maar eerst kan u nog even genieten van onze fotoreeks. Veel kijkplezier!