4 Uren Run & Bike schiet uit de startblokken

Bennie
0 reactie(s)
4 Uren RunBike 2019

© Tekst Bennie Vanderpiete

De 4-Urenloop verandert van naam en heet nu “4 Uren Run&Bike”. Het niet-competitief, sportief, en recreatief evenement vindt plaats op zaterdag 9 november. Vanaf dit jaar wordt er ook gesport voor een lokaal goed doel.

De grote vakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar is ingezet. Een nieuw schooljaar betekent ook binnenkort een nieuwe editie van de 4-Urenloop.  Die gaat dit jaar door op 9 november, terug op de terreinen van Floréac. Het concept blijft behouden en de teams zullen terug - met steun van de sponsors -  zoveel mogelijk rondjes lopen of kilometers fietsen, voor het goede doel. Toeschouwers en supporters kunnen ondertussen genieten van een drankje en een hapje aan de bar.
Deelnemen aan de 4 Uren Run&Bike kan vanaf de leeftijd van 10 jaar.  
Maar er is ook heel wat nieuws.

Nieuwe naam, nieuwe website

Eerst en vooral is er de naamsverandering. Zeg niet meer “4-Urenloop” maar spreek in toekomst van de “4 Uren Run&Bike”. Bij de nieuwe naam hoort ook een volledig vernieuwde website (https://4urenrun-bike.be/). Die werd (gratis) gemaakt door Wolk.be, het bedrijf van Koen De Paepe.
Die nieuwe website is voorzien van een eenvoudige maar ingenieuze inschrijvingsmodule met heel wat mogelijkheden. De kapitein van een ploeg kan, vanaf vandaag al, beginnen met het online ingeven van een ploeg. Zelfs indien hij nog niet alle deelnemers voor een team heeft. Na de eerste (gedeeltelijke) inschrijving ontvangt die ploegkapitein automatisch een mail met een link. Via die link kan hij/zij nadien zelf zijn/haar ploeg vervolledigen of wijzigen, en dit t/m woensdag 6 november.

Op de website vindt u bovendien het reglement, sfeerbeelden van de voorbije jaren en heel wat leuke weetjes.

Sportievelingen die graag zouden deelnemen, maar geen ploeg vinden, kunnen vanaf nu een mailtje te sturen naar (het nieuwe mailadres) info@4urenrun-bike.be . De organisatie zal dan het nodige doen.

Luein is lokaal goed doel 2019

De voorbije 17 edities werd er gelopen en gefietst ten voordele van 11.11.11.
2018 was op dat vlak trouwens een recordjaar. De 304 deelnemers, verdeeld over 55 teams, zorgden ervoor dat er maar liefst 6.903,07 euro kon geschonken worden aan het goede doel. Een mooi bedrag.
In de toekomst  zal de opbrengst van de 4 Uren Run&Bike niet meer integraal naar 11.11.11 gaan, maar met een deel van het geld zal ook een lokaal goed doel gesteund worden. Dit jaar koos de organisatie voor OOOC Luein. Zij zullen ook aanwezig zijn tijdens de 4 Uren Run&Bike. 

Affiche met QR-code

Binnenkort zal u in het straatbeeld ook de nieuwe affiche zien opduiken. Daarop zal u niet enkel de beide goede doelen zien, maar nieuw is ook de QR-code. Zo kan men, met smartphone of tablet, heel eenvoudig de website van 4 Uren Run&Bike oproepen en zeer gemakkelijk inschrijven. 
 De affiche is het werk van Obe Vermeulen, die u ongetwijfeld kent als Heer Farquad uit de musical “Shrek” van de muziekschool of als muzikant bij Bluesy Muloosy. Maar daarover later meer.

Facebook en instagram

Uiteraard is de 4 Uren Run&Bike ook te volgen via de sociale media. Meer zelfs, vanaf nu mag u elke week een 3-tal posts verwachten met nieuws of leuke anekdotes. Vlug liken en volgen die pagina!

Noteer alvast 9 november in uw agenda, stel een ploeg samen en schrijf u in. Er is nog ruimschoots tijd om een beetje te trainen. Veel sportgenot!