4 Uren Run&Bike schenkt 1.500 euro aan Luein

Bennie
0 reactie(s)

© Tekst & foto's Bennie Vanderpiete

De meest recente editie van de 4 Uren Run&Bike bracht maar liefst 7.219 euro op. Voor het eerst werd ook een lokaal goed doel gesteund. OOOC Luien mocht deze voormiddag een cheque in ontvangst nemen.

Recordopbrengst

Op 9 november 2019 vond de 18de editie van de 4 Uren Run&Bike plaats. Een aantal trouwe deelnemers moest deze keer verstek geven, mede doordat het evenement plaatsvond tijdens een verlengd weekend. Maar – met uiteindelijk toch 54 deelnemende teams die liepen en fietsten voor het goed doel – werd het zelfs nét geen recordeditie.

Toen nadien de balans gemaakt werd, bleek dat er toch één record gesneuveld was. De 4 Uren Run&Bike 2019 bracht maar liefst 7.219 euro op. En dat is zo’n 300 euro meer dan bij de topeditie van het jaar voordien.  

1.500 euro aan Luein

De organisatie van de 4 Uren Run&Bike besloot ook om vanaf 2019 telkens een lokaal goed doel te steunen door hen de opbrengst van de bar te schenken. Voor deze 18de editie koos men voor het Onthaal-, Observatie- en Oriëntatiecentrum Luein. Deze voormiddag vond daar de officiële overhandiging van de cheque ten belope van 1.500 euro plaats.

De subsidiëring die we ontvangen volstaat net om onze basiskosten (infrastructuur, personeel e.d.) te dekken. Maar voor alle bijkomende activiteiten zijn we aangewezen op extra inkomsten en/of sponsoring. In een recent verleden konden we met de jongeren o.m. een comfortroom inrichten, een emo-hoek bouwen en een kippenren opstarten” aldus Jan Cornelis, directeur van OOOC Luein.

“De geldmiddelen die we hier krijgen zullen rechtstreeks ingezet worden ten voordele van onze jongeren. Het geeft ons de financiële ruimte om bijvoorbeeld eens een uitstap te doen of een toffe activiteit te ondernemen en hen ondertussen sociale vaardigheden en verantwoordelijkheden bij te brengen.”

De rest van de opbrengst werd – net als de voorgaande jaren – geschonken aan 11-11-11.

Een woord van dank aan alle deelnemers, sponsors, medewerkers, vrijwilligers en iedereen die ons steunde, is hier zeker aangebracht” aldus organisator Dirk Everaert. “Allen droegen ze hun steentje bij aan deze recordopbrengst. De volgende editie van de 4 uren Run&Bike zal plaatsvinden op zaterdag 7 november.”