4-Urenloop : Topeditie op nieuwe locatie

Bennie
3 reactie(s)

Het was een uitermate tevreden Dirk Everaert– met een welverdiend pintje in de hand - die we gisteren even voor 19 uur aantroffen. Zonet was de 13de editie van de 4-urenloop gelopen, waren de winnaars gehuldigd en hadden alle ploegen hun prijzen ontvangen. Dertien bleek deze keer zeker geen ongeluksgetal, want het was een schitterende editie.

Voor het eerst vond de 4-urenloop niet plaats in de dorpskern maar werd er, om veiligheidsredenen, uitgeweken naar de terreinen van Floréac. Een grote stap voorwaarts op het vlak van infrastructuur en mogelijkheden. Veel meer ruimte, zowel voor de sportievelingen als voor de dorstige supporters en een locatie met parking in overvloed. Ook het weer zat mee. Ideale looptemperaturen en de hele middag scheen er een aangenaam najaarszonnetje.

Stipt om 14 uur gaf schepen Sandro Di Nunzio het startschot voor de 53 deelnemende ploegen. Eens te meer een recordopkomst. Aan de startlijn van de 450m lange omloop stonden dan 11 jeugdploegen en 30 teams van volwassenen. Zij moesten elk zoveel mogelijk rondjes afleggen, want per passage betaalden de sponsors een bijdrage ten voordele van 11.11.11.
Er werd niet alleen gelopen, want in de gebouwen van  Floréac waren er 6 spinning-teams en 6 teams op rollen.  Ook zij namen het tegen mekaar op voor het goede doel en hier betaalden de sponsors per afgelegde kilometer.
Doordat er ruim voldoende plaats was aan de wisselzone en door de opzwepende muziek, zat de sfeer er de hele middag goed in. Tussen 2 rondjes door werd al eens een Sirtaki gedanst of gingen de handjes in de hoogte op Sweet Caroline.

Na 4 uur competitie en een ereronde, waren de winnaars bekend. Bij de loopteams mocht het team Westfalen met de beker huiswaarts keren.  Zij liepen 148 rondjes, wat 15 meer was dan GBS Lochristi en H!LF die respectievelijk tweede en derde eindigden.

Bij de jeugdploegen ging Bakkerij De Waele met de hoofdprijs lopen. Pure4Fun was de overwinnaar bij de spinning-teams en fietsclub Admiraal waren het best getraind op de rollen.

Hoeveel de opbrengst ten voordele van 11.11.11 is,kon de organisatie ons nog niet meedelen.
Daarvoor is het nog te vroeg en de nieuwe locatie zorgt ook voor wat extra-kosten.  Toch hoopt Dirk Everaert om de veertiende editie op dezelfde plaats te kunnen organiseren. En uiteraard weer met een nieuw record aan deelnemers.

De fotoreportage van Lochristinaar werd zo uitgebreid dat we besloten ze in twee delen te geven. U krijgt nu het eerste deel en morgenvroeg volgt dan het tweede deel.
 

Wie de uitslag nog eens wil nakijken, kan dit op de website www.4-urenloop.be. Daar klikt u links bovenaan op de 3 witte streepjes en kan dan kiezen uit de uitslag bij de volwassenen of de jeugd&fietsers.
Veel plezier en morgen het tweede deel van de fotoreeks.  Daarbij  ook de foto’s van de winnende teams en van de ploegen die na het eindsignaal, nog even voor onze lens poseerden.