48ste Lodejofeesten in De Kring

Bennie
0 reactie(s)
Lodejofeesten 2019

JH Lodejo verhuisde in 2018 (tijdelijk) naar het vroegere parochiaal centrum “De Kring” in de Dekenijstraat. Daar zullen nu ook de 48ste Lodejofeesten plaats vinden. De quiz en de Comedy Night blijven behouden. Nieuw zijn de “Hip Hop Nacht” en de “Silent Disco”. De brunch is een mooie afsluiter.

48ste Lodejofeesten in “De Kring”

Men is ondertussen al een tijdje bezig aan de werken voor het nieuwe jeugdhuis, maar ondertussen is JH Lodejo nog steeds ondergebracht in hun tijdelijke locatie in De Kring. Daar mogen ze gebruik maken van het vroegere (parochiaal) café, maar niet van de achterliggende feestzaal.
Dit alles maakt dat ook de 48ste Lodejofeesten zullen plaats vinden in De Kring, maar er voor een aantal activiteiten slechts een beperkt aantal deelnemers kunnen toegelaten worden.

Milieubewust met elektronische tickets

Ook de jongeren van JH Lodejo zijn zich bewust van de milieuproblematiek. Daarom wordt vanaf dit jaar volop ingezet op de elektronische tickets. Wie aan een activiteit wil deelnemen (voor elke activiteit vindt u de link in ons artikel) hoeft zijn ticket niet noodzakelijk af te printen. Het volstaat dat je het toegangsbewijs aan de ingang kan tonen op je smartphone. Het zal ook het laatste jaar zijn dat u papieren affiches zal zien van de Lodejofeesten. Bovendien zal in het nieuwe jeugdhuis volop ingezet worden op milieuvriendelijke drinkbekers.

Quiz

De Lodejofeesten worden dit jaar terug gespreid over 2 weekends. De aftrap wordt op vrijdag 19 april gegeven met de – ondertussen al - traditionele quizavond. Deuren gaan open om 19 uur en de quiz start om 20 uur. Ploegen dienen te bestaan uit 4 personen en kunnen online inschrijven via volgende link
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdq1lT_NKY-JxUtxHLcx1IRtn6Ro-4D3ZMi8KCMBk42V6pqqg/viewform
Deelnemen kost 16 euro en dat bedrag dient betaald aan de kassa. Er zijn 20 tafels en een 15-tal teams schreven zich al in. Vlug zijn is dus de boodschap.

Silent Disco op zaterdag

Zaterdagavond 20 april is er dan de “Silent Disco” met deejay-battle. De bezoekers krijgen allen een draadloze koptelefoon met verschillende kanalen. Zo kan iedereen kiezen op welke muziek hij/zij wil dansen. En die muziek wordt gebracht door 2 deejays die een “battle” met mekaar uitvechten en strijden om zoveel mogelijk luisteraars te hebben. Na anderhalf uur wisselen de deejays.

Dc Spinz en Psyhic C openen de avond. Publi Party en Rayon D’Soleil nemen het om 23 uur over en om 00.30 uur is het de beurt aan XXX Tankstation en Common Men. Om 2 uur duiken Xload en DJ Pierre De Maxx als laatsten in de muzikale arena. De deuren gaan open op 21 uur en de avond start onmiddellijk met een “Happy Hour” (21 – 22 uur). Alles dubbel dus, zowel de muziek als de consumpties!

Tickets kosten 5 euro en kan je bestellen via deze link: https://tibbaa.com/order/hzk5vezczb?lang=nl&fbclid=IwAR2KJ5BM4-YuzlxUxM0cFjXyOXJLo3MjIDI72vKcat_IZ8xYv0Q4ZhmQ-wM

Hiphop nacht op vrijdagavond 26 april 2018

Het tweede weekend van de Lodejofeesten wordt ingezet met een Hiphop nacht, waarvoor men op de steun van de cultuurdienst kon rekenen. In het kader van “Lokale Helden” wil men die avond talent uit eigen streek een kans geven. Iedereen kreeg de mogelijkheid zich kandidaat te stellen om op te treden. Uit 14 inzendingen werden SCEPTO SEPIA en APEX RAPTORS weerhouden.
Zij spelen - samen met MAC NUTTY ft PLATO uit Zeveneken – die avond het voorprogramma. Hoofdact is de Gentse hiphoptrots UBERDOPE. Na hun tweede plaat in 2015 geraakte Uberdope - toch één van de vaandeldragers binnen de Belgische hiphopscene – in een creatieve impasse.
In alle stilte vonden ze zichzelf opnieuw uit en eind 2018 verscheen hun 3de langspeler “Graag gedaan”. Uberdope is terug!

SHIZZLE LE SAUVAGE en DJ LATOMSKI verzorgen de muziek op de afterparty, die uiteraard ook in het teken van hiphop zal staan. Voor deze hiphop avond zijn slechts 190 kaarten beschikbaar en de verkoop loopt als een trein. Tickets kosten 12 euro en kunnen besteld worden via volgende link https://tibbaa.com/order/qtdhfcigwu?lang=nl&fbclid=IwAR3bd6LgUwMh-YC-3RnOeVwsQABdQ1wHcRIVCLXvtybHLqYF_3a17Qquy2o

Comedy Night met Han solo

De Comedy Night is steevast een van de hoogtepunten van de Lodejofeesten. Dit jaar op de affiche: Han Sole met Gert Crott in het voorprogramma.
Han Coucke - zo staat het op zijn identiteitskaart - kent u misschien van zijn rolletjes in de VTM-serie “De Kotmadam” of de Canvas-reeks “Bevergem”. Sinds een tiental jaren treedt de 43-jarige acteur ook op als stand-up comedian met zijn typetje Han Solo: een extreemrechts, discriminerend mannetje, steevast gekleed in bandana, groen hemdje en kort jeansbroekje.  Na een decennium roepen, tieren en tegen alles trappen wat los- én vasthangt, vindt Han solo het hoog tijd om kritisch terug te kijken op zijn aanwezigheid in het comedylandschap. Dit optreden wordt happen, slikken én verteren tegen sneltreinvaart.

Deuren gaan open om 19 uur en het is lachen geblazen vanaf 20 uur. Na de optredens blijft de bar open en zijn er streekbieren te verkrijgen. Voor de comedyavond zijn er 120 tickets en die kosten 10 euro/ticket in voorverkoop https://tibbaa.com/order/br5euudhvs?lang=nl&fbclid=IwAR3wXEPwWgT9GXYqU1jF-Xr-Cv2NRds4URotCULqw8a2kFUMOk3aY4rv4To

Wie al een “voorproefje” wil van Han solo, kan onderaan dit artikel terecht.

Brunch op slotdag

Op de slotdag, zondag 28 april, is er dan een brunch als afsluiter. Na een glaasje cava mag u vanaf 11 uur aanschuiven aan tafel waar u zich niet enkel tegoed kan doen aan een uitgebreid assortiment broodjes, slaatjes, drankjes en lekkere desserts.
Dankzij Delhaize Lochristi en Slagerij Stefaan De Clercq mag u zich niet enkel verheugen op de klassieke worstjes en eitjes, maar ook op heel wat lekkere specialiteiten van couscoussalade met geitenkaas en bietjes tot Indiase curry met bloemkool. Of wat dacht u van een citroentiramisu?
Volwassenen betalen 13 euro, kinderen tot 12 jaar eten voor 8 euro.
Inschrijven kan via volgende link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmp8O3fO6nt4lFp6ZnEeOE42Xze2ERcu279T8EdF4V_bT8gg/viewform?fbclid=IwAR006XWtRStKbIBcl-_daz8UnJVp-cABu2TIrLX-wLPX3R6ocNb4fLGjo2I

(Afbeeldingen: Ter beschikking gesteld door JH Lodejo, Uberdope  © Nick Proot en Bennie Vanderpiete)

Han Solo aan het werk