Adriaan Dewagtere behaalt zilver en brons met ploegaflossingen op EK Shorttrack

Vandaag eindigt het EK shorttrack in Gdansk. Op de slotdag uiteraard heel wat finales. Ook Adriaan Dewagtere moest vandaag het ijs op, een eerste keer met de gemengde aflossingsploeg en later met de aflossingsploeg heren.

En het werd een succesvolle dag. In de finale van de gemengde aflossing, over 3.000m, ging hij als derde van de Belgische ploeg. Het leek een vierde plaats te worden. Maar na een sterke beurt van slotschaatser Stijn Desmet en een val van de Italianen veroverde het Belgische team alsnog de bronzen medaille.
Later deze namiddag volgde dan nog de aflossingswedstrijd van de heren. Halfweg de wedstrijd die over 5.000m ging, namen de Nederlanders het commando en vanaf dan streden België en Polen om de tweede plaats. Warre Van Damme, Wartd Petré, Adriaan Dewagtere en (een opnieuw erg sterke) Stijn Desmet trokken het laken naar zich toe . Ze naderden zelfs nog sterk op het Nederlandse team maar strandden op een schaatslengte.
 

Een zilveren en een bronzen medaille voor Adriaan Dewagtere! In de individuele wedstrijden strandde Adriaan in de kwartfinales van 500m (4de plaats in Heat 1) en van de 1.500m (3de plaats in Heat 5). In de 500m betekende dat een top-20 notering. Sterke prestaties van onze nog maar 22-jarige shorttracker. 

Scroll naar boven