Als een hart falen kan….” – dubbelconcert van Chris Corn in kerk van Zaffelare

Op 24 en 25 februari brengt Chris Corn, samen Sam De Troyer en Wim Verbeke, een programma in 2 delen met liedjes over de liefde. Luc Van Autreve en Evy Erauw ondersteunen het muzikaal gedeelte met passende teksten. Tickets kunnen vanaf nu besteld worden.

In 2017 pakte Christophe Versaevel – alias Chris Corn – uit met een ode aan de liefde. De kerk van Zaffelare vormde toen het decor voor een uniek optreden met ook de 4TuneSingers met Filip Martens aan de piano. Zo' 150 toeschouwers genoten van het evenement dat het sluitstuk was van een uniek tweeluik met een eerste concert in Drongen.

Zeven jaar later brengt Christophe in de Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Petruskerk  van Zaffelare opnieuw een Valentijnsconcert. Deze keer met een programma in twee delen om zo de beide zijden van de liefde te belichten. Ook de titel van het programma – die uiteraard geïnspireerd is door de hartproblemen die Christophe eind 2022 kende – verwijst naar die dualiteit.

Het eerste, blauwe, gedeelte zal gaan over de “rauwe kant” van de liefde. Denk maar aan verlies en treurnis. Na de pauze volgt dan het rode gedeelte waarin de passie en het altruïsme of onbaatzuchtigheid centraal zullen staan” aldus Christophe. “Het wordt dus een voorstelling met een lach en een traan”.

De muziek

Voor het muzikaal gedeelte werkt Christophe deze keer samen met gitarist Sam De Troyer en toetsenman Wim Verbeke. Samen stelden ze een lijst op met meer dan 60 songs waaruit uiteindelijk het programma van 2 x 12 nummers gekozen werd. Daarbij uiteraard enkele klassiekers als “Agape” (Bear’s Den) die tot het vaste repertoire van Chris Corn behoren. Maar – zoals we zelf mochten vaststellen tijdens een oefensessie van het drietal – ook heel wat nieuwe nummers zoals een wondermooie versie  van “Shape of my heart” van Sting

De song van Sting gaat eigenlijk over de manier waarop hij poker speelt maar is ook zeer toepasselijk voor de liefde” licht Christophe toe. “Namelijk ‘hoe ver kan je gaan en iets begeren zonder te verliezen wat je hebt?’.”

De beide delen bevatten, naast het Engelstalige werk, ook telkens een Nederlandstalig nummer.

Teksten en sfeervolle verlichting

Tussen de verschillende songs zullen er ook (filosofische) teksten gebracht worden. Luc Van Autreve zal het “blauwe gedeelte” voor zijn rekening nemen en Evy Erauw het meer “passionele” deel na de pauze.
“We voorzien een 150-tal plaatsen per voorstelling en de toeschouwers zullen rond het podium (vlakbij het altaar) zitten. Het is onze bedoeling om in die intieme setting een sfeer te creëren waarbij de toeschouwers in zichzelf kunnen keren en nadenken over ‘hoe beleef ik dat zelf?’. Ook de belichting zal aangepast worden aan het onderwerp dat we aansnijden. Tijdens de pauze kan er iets gedronken worden en achteraf is er uiteraard ook gelegenheid om gezellig bij te praten met een drankje.”

Praktisch

De beide voorstellingen van “Als een hart falen kan… verschijnt de liefde” gaan door op zaterdag 24 februari en zondag 25 februari in de Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Petruskerk van Zaffelare. De deuren openen om 19.00 uur en het concert begint om 20.00 uur. Tickets kosten 20 euro/persoon in voorverkoop en reserveren doe je door een mailtje te sturen naar info@elmevents.be . De avond zelf betaal je 25 euro/persoon aan de kassa.

(Foto's © Bennie Vanderpiete , Annick Gentier – affiche Chris Corn)

 

Scroll naar boven