Ase Van de Vijver (CD&V) neemt ontslag

Jean Marie
0 reactie(s)
Ase Van de Vijver (CD&V) neemt ontslag gemeenteraad lochristi

Tekst JMDB -Foto Bennie Vanderpiete

CD&V youngster Ase Van de Vijver verhuist naar Eksaarde en moet om die reden ontslag nemen uit de gemeenteraad.

Ze was het boegbeeld van ‘Zetel 28’ en zette zich jarenlang in voor jeugdhuis ‘De Beeste’. Samen met andere jongeren richtte ze ‘Zetel 28’ op, de nieuwe jongerenbeweging van CD&V Lochristi. Bijna anderhalf jaar heeft ze zich ingezet voor de jongeren hier maar Cupido of Amor beslisten de politieke toekomstmuziek.

“ De naam is een verwijzing naar de 27 zetels die de gemeenteraad van Lochristi telt. Zetel 28 wil ervoor zorgen dat de aanwezige 27 zetels het jeugdbeleid en de jeugdnoden grondig opvolgen en behartigen. We zien onszelf als ondersteuners van, voor en door kinderen, jongeren en jeugdwerkingen van Lochristi.”

Ase Van de Vijver cd&v Lochristi

In aanloop naar de verkiezingen richtte ze een grote bevraging in bij de jeugd.

“ Opzet van deze bevraging was niet om het gemeentebestuur terecht te wijzen op de staat van jeugdwerklokalen, de ondersteuning die zij hierin bieden of de speelinfrastructuur en/of onderhoud van de terreinen. Doel is om hen in contact te brengen met de noden, die de verenigingen en hun leiders, die hier wekelijks gebruik van maken, ervaren bij het gebruik van deze infrastructuur.”

Hanne Schoonjans haalde toen 512 stemmen en Sara De Meyer 413 – dochters van Steven Schoonjans en Rita De Vylder - maar die mogen niet zetelen.  De volgende gemeenteraad gaat door op 29 juni 2020 en dan weten we wie CD&V voordraagt als opvolgster van Ase.