Automaten worden de nieuwe buurtwinkels

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Automaten worden de nieuwe buurtwinkels

Tekst  - Foto Evarist Ganzelever ©

Bijna wekelijks duiken er nieuwe initiatieven op in het straatbeeld. Zo valt er een nieuwe te spotten in de Oude Veldstraat in Zaffelare, waar een kleurrijke ijscrèmetoeter je probeert halt te laten houden.

Van melk tot aardappel, fruit, brood of zoetigheden, huiswaarts rijden en niks in de koelkast hebben hypothekeert niet meer je avond. Voor wie helemaal geen zin of tijd om te koken heeft, is er de complete maaltijd uit de automaat. Dat het diverse aanbod zich centraliseert heeft wel wat van het buurtwinkeltje van weleer. “Alles onder één dak”, of terwijl je toch wacht tot wanneer schotel nummer 32 uit de schuif komt, kan je maar meteen een klein wit broodje meenemen als ontbijt voor morgenochtend.

Gemakkelijk, geen vervelende opmerkingen over je productkeuze of je haar dat in de war ligt. Allemaal dingen die eigen zijn aan sociaal contact. Of dit het antwoord is op de tijdgeest, of een economisch gegeven, laat ik in het midden. Maar zolang ik het melodietje van “Mister Sandman” nog hoor om de hoek is, denk ik, het verleden nog niet helemaal uitgeroeid!