Beervelde ziet Rode Duivels groepswinnaar worden

Bennie
0 reactie(s)
Beervelde ziet Rode Duivels groepswinnaar worden

© Bennie Vanderpiete

Ook in Beervelde worden de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm getoond. Lochristinaar mengde zich onder de 750 fans, genoot van de gezellige sfeer en zag een overwinning tegen Engeland. België is groepswinnaar. Of hadden we toch beter verloren?

Niemand die nog een echt goede en spannende wedstrijd verwachtte tussen onze Rode Duivels en het Engelse team. De 2 ploegen hadden zich al gekwalificeerd voor de knock-outfase en beide bondscoaches wijzigden hun elftal op maar liefst 9 (!) posities. En – niet onbelangrijk – de groepswinnaar zou op weg naar een mogelijke finale, de moeilijkere tegenstanders krijgen.
Het leek erop dat we dit onderlinge duel beter konden verliezen en 2de eindigen in onze groep.

750 fans bij “Beervelde voetbalt”

Toch mocht “Beervelde voetbalt” bijna 750 fans verwelkomen waarvan 150 supporters in het vip-gedeelte.  Een heel leuk (strand-)sfeertje daar op domein D’Heyboght in de Bosmansdreef.

De vele gasten konden er genieten van koele rosé, frisse pintjes, veel lekkers van de foodtrucks en van een prima service en organisatie. Voor de bezoekers ook heel wat fanmateriaal en strandspelen dankzij enkele sponsors.

“Beervelde voetbalt” mag bij de wedstrijden van de Rode Duivels ook steeds Vital Borkelmans verwelkomen, ooit assistent-coach onder Marc Wilmots en dus goed geplaatst om de prestaties van ons nationaal elftal in te schatten. Ondanks de verrassende opstelling van Roberto Martinez, schatte hij ons team nog steeds sterker in dan de Engelsen. Zijn pronostiek luidde 2-0.

Magere eerste helft

“Het zou een feestwedstrijd worden” had Martinez vooraf aangekondigd in de pers. Maar dat was toch wel heel erg optimistisch. Het was duidelijk dat dit onuitgegeven elftal automatismen miste. Veel goede wil en we waren inderdaad beter dan de Engelsen, maar weinig echt grote kansen. Na 25 minuten begonnen de eerste toeschouwers in Kaliningrad dan ook al te fluiten. Bij de pauze stond een logische 0-0 op het scorebord.

De tweede helft moest beter. Dat vond ook Eline (8) uit Zele. Haar ouders kwamen voor het eerst in Beervelde kijken. Eline - en haar broer - mochten mee en zij had speciaal voor deze gelegenheid een T-shirt geknutseld.

Toch zat de sfeer er tijdens de rust goed in op domein D’Heyboght. Daarvoor zorgden dj-duo Commen Men en dj XLoad met de nodige ambiancemuziek.

Dan toch groepswinnaar

Kort na de pauze mocht Beervelde dan toch een eerste keer juichen. Adnan Januzaj zette op de rand van de 16 meter, met een schijnbeweging, zijn tegenstander op het verkeerde been en plaatste de bal enig mooi in de verste hoek. De Engelse goalie was machteloos. Een heerlijk doelpunt in een weinig begeesterende wedstrijd. Het leek erop dat de Engelsen vrede konden nemen met deze nederlaag. Slechts één keer waren ze nog echt gevaarlijk toen Rashford alleen voor Courtois mocht opduiken en de bal net naast schoot.

Maar ook onze Duivels scoorden op het einde bijna nog. Na voorbereidend werk van Thorgan Hazard en Tielemans mocht de ingevallen Dries Mertens op doel trappen. Hij schoot te centraal om de Engelse doelman te verschalken.

Zo zag Beervelde hoe we deze partij wonnen en toch nog groepswinnaar werden. Een bescheiden applaus en ingehouden gejuich weerklonken. Bij heel wat supporters overheersten toch eerder gemengde gevoelens. “Door deze zege riskeren we al in de kwartfinale Brazilië te treffen. Hadden we toch beter niet verloren? “

En zo was er heel wat stof om over na te praten bij een gezellig glaasje, terwijl Common Men en XLoad terug de beats door de luidsprekers joegen.

Beervelde mag zich opmaken voor de 1/8ste finale tegen Japan, maandag 2 juli om 20 uur.
Hoe “Beervelde voetbalt” de zege tegen Engeland beleefde, ontdekt u in onderstaande fotoreeks.Veel kijkplezier!