Beter? Best? Sorteren vooral

Beter sorteren levert op en hiermee is aangetoond dat ‘Je afval geld waard is’. Uit sorteeranalyses van afvalintercommunale IDM blijkt dat 67% van de restafvalbak nog uit recycleerbaar materiaal bestaat, waarvan je 30% in de gft-bak kunt kieperen of gewoon thuis later als compost kunt gebruiken. Laure en Stefan zijn lokale buurtslagers en doen alvast mee.

In het eerste luik 'Je afval is geld waard' werd gefocust op het besparen van geld door beter te sorteren.

IDM

“Nu zijn we klaar om nog een stapje verder te gaan en lanceren we het tweede luik van de campagne: ‘Beter dan de rest’. In drie campagnebeelden zie je een huilende bakker, een droevig koppel slagers en een trieste winkelier. Zij dachten dat ze beter waren dan de rest. En dat zijn ze ook.

23% van de groenten en het fruit dat je bij winkelier Kevin koopt, gooien we thuis bij het restafval. Ook heel wat van de fijne vleeswaren die slagers Laure en Stefan maken voor ons en 12% van het brood en gebak van bakker Nazar eindigen in de grijze bak.”

Sorteren en nog meer sorteren

Restafval is de duurste afvalfractie. Juist sorteren bespaart geld. Bovendien is goed sorteren ook nuttig voor het milieu, want nog zoveel ‘afval’ kan hergebruikt, gecomposteerd of gerecycleerd worden. Afval is ook grondstof.

Beter dan de rest

De campagne is zichtbaar op alle online en offline kanalen van IDM. Ze willen mensen laten stilstaan bij wat ze weggooien en de campagne gaat ook de volgende maanden door.

Na nieuwjaar dagen ze alle inwoners uit om mee te doen aan de 'afvalchallenge'. Daarvoor zoeken ze drie gezinnen die de toon willen zetten.

Alle info daarover vind je binnenkort op www.idm.be/beterdanderest

Scroll naar boven