Binnenin beginnen

Psychologen doen het met NIVEA

Els Heene is doctor in de klinische psychologie. Sedert 1996 is ze docent in de Master Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring als psychotherapeute.

Ook nieuwsgierig naar wat er gebeurt in psychotherapie, tijdens deze gesprekken? Maar eerst dit: nee, psychologen zijn niet paranormaal begaafd en kunnen geen gedachten lezen maar luisteren vooral naar wat een cliënt zegt. NIVEA staat daarbij centraal: Niet Invullen voor Een Ander. 

Het leven bestaat niet alleen uit gelukkige en opgewekte episoden. Onvermijdelijk krijgen we allen te maken met angst, verlies, tegenslag, eenzaamheid of keuzestress. Als we vastzitten en blijven hangen in negatieve patronen, die ons ongelukkig maken kan therapie helpen. Els Heene schreef het boek “Binnenin beginnen” om te verduidelijken wat er gebeurt tijdens het therapeutisch proces. Het is een ontmoeting tussen twee mensen gebaseerd op vertrouwen.

Ze brengt 13 waargebeurde verhalen die de emotionele intimiteit die ontstaat tijdens therapiesessies weergeven. Gedeelde inhouden op basis van vertrouwen zonder te oordelen. Het gaat over herkaderen van gedachten en gevoelens. Verhalen die woorden hebben gekregen kunnen immers herzien worden. Els Heene deelt haar gedachten die opkomen tijdens een therapiesessie. Ze laat evengoed in haar hoofd kijken en toont hoe zij door de therapie geraakt wordt en nadenkt over het leven en de dood.

De verhalen gaan over de ontroerende gesprekken tussen twee mensen. Het is geen boek dat je even tussendoor leest, daarvoor is het te beklijvend. Het zet je evengoed aan om zelf in te gaan op levensvragen.

Heene. Els. Binnenin beginnen. Waargebeurde verhalen over wat therapie met je doet. 2022. Uitgeverij Manteau/Standaard Uitgeverij N.V. 144 pagina’s.

https://www.standaarduitgeverij.be/wp-content/uploads/2022/02/Trailer-def-1.mp4

Scroll naar boven