Bloedinzamelingsactie: ook in de zomer is er nood aan bloed!

Bloed geven doet leven, zeker tijdens de zomermaanden. Binnenkort terug bloedinzamelingsacties in Lochristi en deelgemeenten. Nu inschrijven!

Bloed blijft elke dag nodig! Op 14 juni was het Wereld Bloeddonordag. Die dag lanceerde het Rode Kruis ook de campagne #rodekruiszomert.
Die zomercampagne omvat naast een actie voor plasmadonaties ook een oproep tot bloedgeven. De zomermaanden zijn traditioneel een moeilijke periode zijn voor de bloedvoorraad doordat er 10% minder donoren langskomen. Patiënten in de ziekenhuizen blijven echter bloed nodig hebben en daarom vraagt Rode Kruis-Vlaanderen om toch even tijd te maken. De bloedafname zelf duurt immers maar een tiental minuutjes en het prikje is nauwelijks voelbaar.

Bestaande en nieuwe donoren kunnen op verschillende plaatsen bloed geven: in één van de 14 donorcentra (o.m. in Gent) of tijdens één van de talrijke lokale bloedinzamelingen in Vlaanderen. En die vinden binnenkort terug plaats in Lochristi en de deelgemeenten.
– Lochristi (GBS Lochristi): op 26 juli van 17.00 tot 20.00 uur
– Wachtebeke (Cultuurhuis Safarken): op 31 juli van 17.00 tot 20.00 uur
– Lochristi (GBS Lochristi): op 2 augustus van 17.00 tot 20.00 uur
– Zaffelare (Sporthal ’t Veerleveld): 7 augustus van 17.00 tot 20.00 uur
– Beervelde (Zaal Sfeervelde): op 17 augustus van 17.00 tot 19.30 uur

Om de afname vlot te laten verlopen, maak je vooraf een afspraak. Alle praktische Info vind je online  en zo kan je ook een afspraak maken (hier klikken). Telefonisch een afspraak vastleggen kan ook op het gratis nummer 0800 777 00.
“Bloed geven doet leven”!

Scroll naar boven