Breaking: Jonas net naast tijdritpodium in WB Oostende

Bennie
0 reactie(s)
WB Oostende Jonas Van de Steende

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete 

Dit weekend vindt in Oostende terug de World Cup Paracycling plaats. Het is ondertussen de 6de editie. Jonas eindigde vandaag sterk 4de in de individuele tijdrit.

Van 5 t/m 8 mei vindt in Oostende de WB Paracycling plaats. Eerder vandaag, op de openingsdag, werd de tijdrit gereden. In een sterk bezette MH4-klasse, met 27 deelnemers uit 16 landen, behaalde Jonas Van de Steene een verdienstelijke 4de plaats.

De Nederlander Geert Schipper uit Nederland toonde zich de snelste en legde de 20 km af in 28 min 11sec. Zijn gemiddelde snelheid bedroeg 43.43 km/u. De Fransman Mathieu Bosredeon was slechts 8 seconden trager en was zelf 16 seconden sneller dan de Oostenrijker Alexander Gritsch die zo als derde mee op het podium mocht. Diezelfde Oostenrijker pakte in de Olympische wegrit in Peking ook al de bronzen plak, net voor Jonas.

Jonas eindigde op 1 minuut en 5 seconden van de winnaar. Net geen podiumplaats maar een mooi resultaat en op zijn waarde geklopt. Toch laat dit het beste verhopen voor de wegrit van zaterdag. Een podiumplaats behoort zeker tot de mogelijkheden.

Zaterdag wordt dus de individuele wegrit gereden, zondag is er de ploegaflossing.
U leest er hier de komende dagen meer over.