BREAKING NEWS; Jonas Van de Steene wint wegrit WB Oostende

Dit weekend vindt in Oostende terug de World Cup Paracycling plaats. Het is ondertussen de 6de editie. Na een 4de plaats in de individuele tijdrit donderdag, won Jonas vandaag de wegrit! Een erg knappe zege voor eigen publiek!

Van 5 t/m 8 mei vindt in Oostende de WB Paracycling plaats. Donderdag werd de individuele tijdrit gereden en Jonas – goed op dreef – eindigde verdienstelijk op de 4de plaats. Het was even balen want net geen podiumplaats. Maar de focus werd heel snel verlegd naar de individuele wegrit, die deze namiddag plaatsvond. De topfavoriet en Olympisch kampioen de MH 4 klasse, Jetze Platt moest in Oostende verstek geven t.g.v. een blessure.

Stipt om 15 uur werd het startschot gegeven. Er dienden 8 ronden, of 81.6 km, afgelegd. 27 topsporters zouden voor de zege rijden. Kort na de start vormde zich een kopgroep van 6 renners. Daarin wist Jonas zich moeiteloos te handhaven. Die 6 bleven de hele tijd samen tot in de voorlaatste ronde. Toen werd de kopgroep van 6 herleid naar 4 renners. En die trokken samen de laatste ronde in. In de technische zone voerde Jonas dan de forcing en ging er alleen vandoor. Niemand kon volgen. De beer van Zaffelare klauwde!

Jonas WB Oostende - © Arlette Criel

Met beide armen in de lucht bolde Jonas alleen over de eindstreep. Wat een overwinning voor eigen volk! De drie overgebleven medevluchters spurtten 23 sec na de Belgische kampioen voor de dichtste ereplaatsen. De Fransman Joseph Fritsch en de Zwitser Fabian Recher (MH4) vervolledigden uiteindelijk het podium.