Chris Corn sluit “Music against Covid 19” af met MIA en ode aan zijn zus

Bennie
0 reactie(s)
Chris Corn MIA

© Tekst Bennie Vanderpiete - Foto Chris Corn

De coronacrisis begon iets meer dan 100 dagen geleden. Het was een zware tijd. Maar één man zorgde elke dag voor een beetje schoonheid, voor een sprankeltje hoop. Vandaag valt het doek over “Music against Covid 19” van Christophe Versaevel. Geniet van “MIA”.

100 dagen geleden begon hij er aan. Ons land was 5 dagen voordien in lockdown gegaan want het coronavirus sloeg keihard toe.  Toen kwam op de sociale media de oproep: “Vlaanderen, zing vanavond het nummer MIA van Gorki als steun aan de hulpverleners”. En dat deed Christophe Versaevel, alias Chris Corn.
Hij nam die avond op 18 maart zijn gitaar, een micro, een kleine versterker en hij zong “MIA”. Aan zijn kot en voor iedereen die het wou horen. Het filmpje van zijn optreden postte hij op zijn Facebook-pagina. Het werd 160 keer gedeeld en 15.000 keer afgespeeld. De reacties logen er niet om. “Wil je dit aub ook aan doen aan de woonzorgcentra” postte onder meer Ellen Ongena.

Optreden in de centra

En dat deed Christophe. Hij ging op maar liefst 34 verschillende plaatsen gratis spelen: woonzorgcentra, revalidatiecentra, triagepunten, woon- en dagbestedingscentra voor mensen met een beperking en dienstencentra. In Lochristi trad Chris Corn 4 maal op: aan de 3 WZC (Lochristi, Zaffelare, Zeveneken) en voor het personeel van het triagecentrum. Zodra een kennis tot de bubbel mocht toetreden ging Bart Mareen (bassist bij BiezeBaaze/Partie Party) mee op pad. Overal waar ze kwamen werden ze enthousiast ontvangen.

Momenteel zijn er geen aanvragen meer. Maar mochten er nog centra zijn die een optreden wensen, dan zijn wij daar zeker voor te vinden. Ik had nooit gedacht dat ik ooit in die centra zou spelen, maar het was voor ons een supertoffe ervaring. Iets wat we in de toekomst zeker nog willen doen. Bart en ik gaan alvast een programma uitwerken speciaal voor de woonzorgcentra onder het motto “Wel oud, maar niet van geest!” licht Christophe toe aan Lochristinaar.

Music against Covid -19

Het filmpje van Christophe’s versie van “MIA” ging viraal. En dus besloot hij om vanaf dan elke avond een song op te nemen. Elke dag een nieuw filmpje dat hij postte op zijn Facebook-pagina onder het motto “Music against COVID-19”.  Vandaag het 100ste - en laatste - filmpje. En eindigen doet Christophe in schoonheid. Met een nieuwe versie van “MIA”, het liedje waarmee deze muzikale marathon begon.
“Space Oddity” (David Bowie, filmpje  48), “My Hero” (Foo Fighters en filmpje 56) en “Human” (Rag’N’Bone Man, filmpje 97) vormen zijn persoonlijke top-3.

Ode aan zus Nancy

“En toch is er één song die - voor Christophe - erbovenuit steekt.

“Don’t give up the fight”, van de Nederlandse band RACOON, is een nummer dat ik enkele Jaren geleden leerde kennen. Mijn zus vecht al sinds haar 15de levensjaar tegen kanker. Het vechten is nooit mogen stoppen. Ziekenhuisopnames, chemokuren, bestralingen, revalideren zijn de rode draad doorheen haar leven. Mijn vader werd net geen 50 jaar. Een halve eeuw werd zo voor haar een streefdoel. Vorig jaar hebben we dit samen mogen vieren. Kort geleden is ze opnieuw gestart met een chemokuur. Ik zou willen dat ik kan zeggen dat de vooruitzichten rooskleurig zijn. Maar dat is spijtig genoeg niet het geval. Mijn zus is altijd al een optimistische vechter geweest. Zelfs nu ze niet meer kan praten, immobiel is en cataract heeft, blijft ze mijn inspiratiebron om van mijn leven het beste te maken. Haar wilskracht om te leven is zo groot, dat iedereen rondom haar zich daaraan kan optrekken. Dit nummer is voor mij een ODE aan mijn grote zus. En groots is ze op zoveel verschillende manieren. Dit schrijf ik dan ook uit volle bewondering voor haar, met tranen in mijn ogen” aldus een geëmotioneerde Christophe.

Christophe, een artiest met een gouden hart.
100 keer bedankt voor “Music against Covid 19” en voor deze hele mooie afsluiter.

Alle 100 songs kan u (her)bekijken op de facebook-pagina en de Youtube-account van Chris Corn.

(Afbeeldingen: © Chris Corn en Bennie Vanderpiete)