Coronacijfers

Virologen blijven waarschuwen terwijl de stadions en festivals coronaproof vollopen en mensen snakken naar vrijheid blijheid. Hoe zit het met de cijfers en blijft voorzichtigheid de boodschap?

Kijken sommigen te veel door de microscoop terwijl veel anderen graag veel meer zien via een verrekijker? Zijn er te veel doemprofeten?

In Lochristi waren er de afgelopen 14 dagen 40 besmettingen. Er zijn nu  16.677 medebewoners ingeënt op een totaal van 22.621 en dat is 73.72%. Momenteel is het aan de +12 jarigen om uitgenodigd te worden en er eventueel op ingaan.

In Vlaanderen zijn intussen 4.750.250 mensen volledig gevaccineerd. Dat is 71.40 %.

Vandaag vrijdag komt het overlegcomité weer samen om eventueel te versoepelen en te zien wat er in de scholen moet. Als alles goed gaat, kan de vierde fase van het zomerplan in werking treden op 1 september.

Vaccinatiecentrum Wachtebeke

“ Ondertussen zijn alle 12-plussers in onze eerstelijnszone uitgenodigd voor vaccinatie. Nu worden zij die niet op de uitnodiging ingingen of weigerden, opnieuw uitgenodigd. Wie effectief weigerde, moet zich wel eerst terug inschrijven via QVAX. Ook zij die hun tweede afspraak voor vaccinatie gemist hebben, kunnen nu zelf een nieuwe afspraak boeken.”

Meer info? https://www.eerstelijnszone.be/vaccinatiecentrum-wachtebeke

Scroll naar boven