Cultuur snuiven aan de westkust

Jean Marie
0 reactie(s)
Westfront Nieuwpoort

© JMDB

Wie aan zee vertoeft en ook eens cultuur wil snuiven, kan terecht in de diverse musea van de verschillende kustdorpen en steden. Ook deze keer houden we het bij de westkust met Nieuwpoort en Koksijde.

Westfront Nieuwpoort

Het monument van Albert I valt iedereen op wanneer je Nieuwpoort vanuit Middelkerke binnenrijdt. Het is hier dat de IJzer vlakte onder water werd gezet. In het Memorial loopt een permanente tentoonstelling over De Groote Oorlog. Daarnaast kun je ook tijdelijke exposities bezoeken en voor ‘Les Demoiselles de Nieuport’ heb je nog tijd tot medio 2016.

Meer informatie: www.nieuwpoort.be/nieuwpoort/view/nl/nieuwpoort/de_groote_oorlog

Westfront Nieuwpoort© Toon Grober

Westfront Nieuwpoort© Warwickshire CRO - UK

Paul Delvaux

Het Paul Delvauxmuseum in Sint Idesbald biedt een bijzondere tentoonstelling, namelijk wenskaarten van zijn hand. Het zijn stuk voor stuk meesterlijke kaartjes die het publiek niet kent en de bezoekers meevoert naar de betoverende wereld van Kerst. 

Meer informatie: www.delvauxmuseum.com

Ten Duinen

Wie van abdijen en 500 jaar zilverwerk houdt, kan ook eens langslopen in het Abdijmuseum van Ten Duinen in Koksijde. Buiten is de installatie van het internationaal kunstcollectief Crocking Art Group te zien.

Meer informatie: www.tenduinen.be

Over Navigo en Oesterpassie schreven we www.lochristinaar.com/blog/oesterpassie