In de ban van de bal

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
In de ban van de bal - Foto 1

Tekst Evarist Ganzelever - Foto's Bennie Vanderpiete

Wanneer je een eerste zwaluw spot, weet je dat de lente er is. Wanneer de Belgische vlag in het straatbeeld verschijnt, is de tijd nabij dat Thibaut Courtois en Simon Mignolet ze ook zien vliegen. We hebben het over voetbal.

Je moet wel uit een heel diepe coma ontwaken of van slechte wil zijn, mocht je de bron van dit gevoel van nationale eenheid niet kennen. De Rode Duivels zijn talk of the town, vluchten kan amper. En het hoeft ook niet. Je laten meedrijven op de waan van de dag werkt verbindend. De Duivelsgekte is nog steeds minder schadelijk dan het coronavirus, je er tegen laten vaccineren hoeft helemaal niet.

Een wedstrijd of twee verliezen volstaat om onze publiekelijke Belgische identiteit terug op te bergen! Intussen kan je dit EK – en alles wat er in de rand van plaatsvindt – een opstapje naar een samenleven zoals we dat kenden van voor de pandemie noemen. Verliezen of winnen, belangrijker is dat de bal ons terug naar de normaliteit rolt, naar een wereld waarin we onze emotie mogen uitschreeuwen!