De Chroniqueur: de terugblik van Evarist Ganzelever op oktober ‘23

Bennie
0 reactie(s)
Chroniqueur oktober 2023 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto © Bennie Vanderpiete

Ook in 2023 houdt Evarist Ganzelever zijn scherpe blik op het leven onder de Lootse kerktorens en fileert het lokale nieuws dan in zijn maandelijkse rubriek “De Chroniqueur”. Zet u schrap voor de wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Dat de Chroniqueur elke maand op ludieke wijze het “nieuws van onder de Lootse kerktoren” samenvat, mag u deze keer erg letterlijk nemen. Want als vliegende reporter ging hij langs in de Sint Eligiuskerk in Zeveneken, waar vanaf dit weekend de expo “Kapellekensbaan statie Lochristi” kan bezocht worden. Maar eerst heeft hij het over het winteruur en de promoties voor de kerstperiode waarmee men ons nu al om de oren slaat, Sven Ornelis die zijn buren liet dansen op Kapellekenskermis, restaurant Riviera dat Bistro Damhoeve wordt, de Overledebrug in Wachtebeke die voor onbepaalde tijd sluit en de overwinning van Florian Vermeersch in de Serenissima Gravel.

Benieuwd? Klik op het pijltje van het geluidsfragment onder dit artikel en u hoort één maand lokaal nieuws in een notendop.

 

“De Chroniqueur” was vandaag te beluisteren bij evenementenradio VROB. Ook morgen kan u Evarist Ganzelever aan het werk horen in het programma “TBC”, net voor het nieuws van 16 uur (online via www.VROB.be of FM 97,2 MHz).